WhatsApp'a alternatif profil geliyor! İşte yeni özellikten ilk detay

Düzenleyen: / Kaynak: WABetaInfo
- Güncelleme:
WhatsApp'a alternatif profil geliyor! İşte yeni özellikten ilk detay

TEKNOLOJİ Haberleri  / WABetaInfo

WhatsApp, profil bilgileri için alternatif profil oluşturma özelliği sunacak. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar, profil bilgilerinin gizliliğinde daha fazla seçeneğe sahip olacak.

Popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcı gizliliğini artırma yönündeki kararlılığında büyük adımlar atıyor. Google Play Store'daki son WhatsApp beta 2.23.24.4 güncellemesiyle profil gizliliği konusundaki yeni bir özellik ortaya çıkmış oldu. WABetaInfo sitesi, WhatsApp'ın kullanıcı bilgilerini maskelemek için yeni bir araç olarak alternatif bir profil özelliği üzerinde çalıştığını buldu. 

Ekran görüntüsüne baktığımızda, profil fotoğrafımıza ilişkin gizlilik ekranında yeni bir alternatif profil özelliğinin yer alacağını görüyoruz. Bu özellik, kullanıcıların, birincil profil bilgilerini göremeyen kişilere görünür olacak şekilde farklı bir fotoğraf ve ad oluşturmasına imkan tanıyacak.

WhatsApp'a alternatif profil geliyor! İşte yeni özellikten ilk detay

Yani aynı WP hesabı için iki ayrı profil fotoğrafı ve isim oluşturabileceksiniz, bunlardan biri genel profil gizliliği ayarlarınız kapsamındaki kişilere açık olacakken, diğeri ise bu kapsamın dışındaki kişilerin görebileceği şekilde ayarlanacak.

Örneğin, profil fotoğrafınızı yalnızca kişileriniz görebiliyorsa bu, kişi listenizin dışındaki kişilerin göremeyeceği ancak alternatif profil resminizi görebilecekleri anlamına geliyor. 

WHATSAPP ALTERNATİF PROFİL RESMİ NE İŞE YARAYACAK? 

Alternatif profil özelliği koruyucu bir kalkan görevi üstlenebilir; sonunda bilgileri üzerinde daha fazla kontrole sahip oldukları için kullanıcı deneyimine yeni bir güvenlik ve gizlilik katmanı ekleyecektir.

Aslında kullanıcılar alternatif bir profil oluşturarak ve farklı bilgileri seçerek daha yüksek düzeyde gizlilik sağlayabilecek.

Ayrıca ilerleyen zamanlarda çıkmasını beklediğimiz WhatsApp kullanıcı adı özelliğiyle bu seçeneğin oldukça avantajlı olacağını düşünüyoruz.

Birçok kullanıcı, profil fotoğrafının görünürlüğünü yalnızca kişileriyle (rehberde kayıtlı olan kişilerle) kısıtlamayı tercih ediyor. Alternatif bir profil oluşturduğunuzda, sizinle bir kullanıcı adı aracılığıyla iletişim kuran kişiler bile profil resminizi görebilir ancak bu, birincil profilinizden farklı olacak. 

Örneğin, birincil profil seçeneğinize göre profil resminizi ve adınızı kişileriniz görebiliyorsa bir selfie (özçekim) fotoğrafınızı ve tam ad ile soyadınızı koyabilirsiniz. Ancak eğer rehberinizde kayıtlı olmayan kişilerin sizin yüzünüzü görmesini ve tam adınızı öğrenmesini istemiyorsanız, alternatif profil bilgisinde sırtınızın dönük olduğu bir görüntünüzü ve adınızın baş harflerini kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu, gizlilik ve kişisel güvenliğiniz için daha faydalı olabilir. 

WHATSAPP ALTERNATİF PROFİL RESMİ NE ZAMAN ÇIKACAK? 

Alternatif profil oluşturma özelliği şu anda geliştirme aşamasında ve uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde tüm kullanıcılara kademeli olarak yayılması bekleniyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...