WhatsApp'a büyük rakip: Google, Chat uygulamasında değişikliğe gidiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp'a büyük rakip: Google, Chat uygulamasında değişikliğe gidiyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Google Chat daha çok iş odaklı kullanılsa da artık değişikliğe gidiyor. Teknoloji devi Google tarafından eklenen yeni özelliklerle Chat, WhatsApp'a rakip olacak.

Tech Radar tarafından bugün paylaşılan habere göre Google Chat, WhatsApp ile benzer özelliklere sahip olacak. Google, platformu sadece iş odaklı olmaktan çıkarıp herkesin kullanmasını istiyor. Teknoloji devi şirket, yeni özelliklerle uygulamanın kullanım alanını genişletecek.

GOOGLE CHAT, YENİ ÖZELLİKLERİNİ WHATSAPP'TAN ALACAK

Google Chat'in kazandığı özellikler birkaç basit araçtan oluşsa da kullanım deneyimi üst sıraya çıkaracak. Uygulamaya gelen ilk özellik, mesajları silme ve düzenleme üzerine oldu. Google Chat üzerinde mesajları silmek ve düzenlemek için diğer platformlarda olduğu gibi seçip üzerine basılı tutmak gerekiyor. Ardından da yapmak istenilen işlemi seçmek yeterli olacak.

WhatsApp'a büyük rakip: Google, Chat uygulamasında değişikliğe gidiyor

İkinci özellik ise özellikle kalabalık WhatsApp gruplarında da olan "Alıntılama" özelliği oldu. Alıntılama özelliği, kalabalık gruplarda sohbet anında direkt olarak cevap vererek içeriğin kaybolmasını engelleyecek.

Google Chat için gelecek bir diğer özellik ise platform içindeki karışıklığı önleyecek. Kullanıcılar, son güncellemeyle birlikte en az haftadır etkin olmayan konuşmaları gizleyebilecek. Bu sayede dağınıklık arasında kullanıma devam etmeyecek. Google Chat için eklenen yeniliklere ulaşmak için masaüstü ya da telefon üzerinden uygulamayı güncel hale getirmek.

Öte yandan Google bu ayın sonunda Chat için farklı özellikler de getirecek. Yeniliklerin neler olduğu bilinmese de yine WhatsApp'taki özelliklerle benzerlik göstereceği tahmin ediliyor.

(Kaynak, Tech Radar)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...