WhatsApp'ta istenmeyen aramalar tarihe karışacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp'ta istenmeyen aramalar tarihe karışacak

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, milyonlarca kullanıcıyı aniden gelen rahatsız edici aramalara karşı koruyan bir özellik getirdi. Şirket, bilinmeyen numaralardan gelen aramalar otomatik olarak sessize alan özelliği duyurdu.

Teknoloji devi Meta'ya ait mesajlşama hizmeti WhatsApp, resmi web sitesi üzerinden yaptığı yeni paylaşımda, bilinmeyen arayanları otomatik olarak sesize alma özelliğini ve bir gizlilik kontrolü özelliğini duyurdu. Bu resmi bir duyuru olduğundan, bu özellikler artık uygulamanın en son sürümünde herkes tarafından kullanılabilir.

Sonuç olarak, gizlilik ayarları ekranında bilinmeyen arayanları sessize alma seçeneği artık mevcut olacak. Bu özelliğin en büyük faydası, kullanıcıların dolandırıcıların hedefi olmaktan bir adım daha uzaklaşacakolması. Çünkü bazı dolandırıcılar, rastgele numaraları WhatsApp üzerinden arayarak kandırabiliyor. 

WhatsApp'ta istenmeyen aramalar tarihe karışacak

WhatsApp, yeni özelliği bu görselle tanıttı

WHATSAPP GİZLİLİK KONTROLLERİ YENİLENDİ

Öte yandan WhatsApp, bilinmeyen numaraları sessize alma seçeneğinin yanı sıra gizlilik kontrollerini daha hızlı şekilde gözden geçirmeye yarayan bir özellik de sundu. Yeni özellikle kullanıcıların doğrudan tek bir yerden uygun koruma düzeyini seçmeleri mümkün oldu.

WhatsApp'ta istenmeyen aramalar tarihe karışacak

WP gizlilik kontrolleri 

Kullanıcılar, Gizlilik ayarları ekranında 'Kontrolü başlat'ı seçtiklerinde hesaplarının gizliliğini ve güvenliğini artırmak için tasarlanmış çeşitli gizlilik ayarlarına yönlendiriliyor.

Bilinmeyen numaralardan gelen aramaları otomatik olarak sessize alan özellik ve gizlilik kontrolü kısayolu hem Android hem de iOS telefonlarda kullanılabilecek. Özellik şu anda WhatsApp tarafından resmi olarak duyurulduğu için birkaç gün içinde tüm hesaplara ulaşacaktır. 

(Kaynak: WhatsApp blog

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...