WhatsApp'tan masaüstü kullanıcılarına büyük kolaylık: Boyut ayarlanabilecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp'tan masaüstü kullanıcılarına büyük kolaylık: Boyut ayarlanabilecek

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, Windows'ta son beta güncellemesiyle 32 kişiye kadar görüntülü görüşme başlatma özelliğini geçtiğimiz günlerde duyurduktan sonra bugün yeni bir özellik daha yayınlandı. WhatsApp'ın masaüstü sürümünü kullanan beta testçilerinin metin boyutunu ayarlama özelliğine sahip olduğu anlaşıldı.

Geçtiğimiz haftalarda WhatsApp, Windows'taki yerel masaüstü uygulaması için metin boyutunu ayarlamak üzere yeni bir özellik yayınladı. Bu yeni özellik, kullanıcıların masaüstü ekranlarında görüntülenen metnin boyutunu özelleştirmelerine imkan tanıyarak genel kullanıcı deneyimini geliştirmeyi amaçlıyor. İşte bu özellik, uygulamanın en son sürümünü Microsoft Store'dan yükleyen bazı beta test kullanıcıları tarafından artık kullanılabilir durumda. 

WABetaInfo'nun elde ettiği ekran görüntüsüne göre, uygulama ayarlarında 'Kişiselleştirme' menüsü altında yeni bir seçenek mevcut. Bu yeni seçenekle WhatsApp, kullanıcıların Windows uygulaması için metin boyutunu ayarlamasını kolaylaştırmak istiyor.

Ayrıca paylaşılan ekran görüntüsünde gösterildiği gibi, metin boyutunu hızlı bir şekilde ayarlamak için bazı yeni kısayolların mevcut olduğunu belirtmekte fayda var. Metin boyutunu CTRL + 0 ile de sıfırlayabilirsiniz.

WhatsApp'tan masaüstü kullanıcılarına büyük kolaylık: Boyut ayarlanabilecek

WhatsApp Windows'a gelen metin boyutunu ayarlama işlevi böyle görünüyor

MESAJ OKUMAK DAHA RAHAT OLACAK

Peki, metinlerin yani yazılı mesajların boyutunu ayarlamak ne işe yarar? Metin boyutunu ayarlayabilme özelliği, masaüstü uygulamasında WhatsApp kullanıcılarına iyi bir avantaj getiriyor. Çünkü yazı tipi boyutunu artırarak, kullanıcılar mesajları daha kolay okumak için nihayet daha büyük metin seçebilirler. Benzer şekilde, metin boyutunun küçültülmesi, sınırlı ekran alanında daha fazla içerik görüntülemelerini sağlayan kompakt bir düzeni tercih eden kişiler için faydalı olabilir.

Bu özelliğin okunabilirliği artırdığını, göz yorgunluğunu azalttığını ve WhatsApp'ı masaüstünde kullanırken genel rahatlığı artırdığını düşünüyoruz.

Metin boyutunu ayarlama özelliği, Microsoft Store'da yayınlanan Windows için en son WhatsApp beta güncellemesini yükleyen bazı beta test kullanıcıları tarafından kullanılabilir. Eğer bu güncellemeyi Microsoft Store'da göremiyorsanız önümüzdeki günlerde daha fazla kullanıcıya sunulacağını belirtelim. Yani birkaç gün ya da hafta beklemeniz gerekebilir. 

(Kaynak: WABetaInfo)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...