Xiaomi'nin iPhone 15 rakibi çok iddialı! En güçlüsüyle gelecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Xiaomi'nin iPhone 15 rakibi çok iddialı! En güçlüsüyle gelecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Xiaomi 14 serisine ilişkin dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Yeni raporlara göre, iPhone 15 serisine rakip olması beklenen telefon modelleri, Android camiasındaki en güçlü işlemciyle gelecek.

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, mevcut son amiral gemisi telefon modelleri olan Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro'yu Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle piyasaya sürmüştü. Yakın zamanda ortaya çıkan raporlara göre ise firma, önümüzdeki yıl tanıtılması planlanan Xiaomi 14 ve Xiaomi 14 Pro'yu Qualcomm’un en güçlü işlemcisiyle kullanıcıların karşısına çıkaracak.

Peki, Xiaomi 14 ve 14 Pro işlemcisi ne olacak? Şimdiye kadar Qualcomm'un en yeni işlemcilerini üst seviye telefon modellerinde kullanan Çinli üretici bu geleneğine yine uyacağa benziyor. Önümüzdeki yıl tanıtılması beklenen bu iki yeni amiral gemisi (premium) akıllı telefon modelinin de Qualcomm’un yeni nesil Snapdragon 8 Gen 3 yonga setiyle desteklenmesi muhtemel görünüyor.

Bu arada, Çinli teknoloji devinin geçtiğimiz Şubat ayında tanıttığı Xiaomi 13 serisi, Snapdragon 8 Gen 2 işlemciye sahip ilk modeller arasındaydı. Xiaomi 14 serisinin de aynı şekilde yeni işlemciye sahip ilk modelleri barındırması bekleniyor. 

Öte yandan, Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 3 işlemcinin de henüz resmi olarak tanıtılmadığını belirtelim. Ancak Xiaomi'nin yeni amiral gemisi telefon serisini tanıtmadan önce piyasaya çıkması bekleniyor. Snapdragon'un 24-26 Ekim tarihlerinde bir etkinlik yapması planlanmakta. 

XIAOMI 14 ÖZELLİKLERİ NELER?

Henüz resmi bir açıklama olmazken yeni amiral gemileri hakkında bazı söylentiler bulunuyor. Xiaomi 14’ün, 4.860 mAh pil gücüne ve 90 W hızlı şarjın yanı sıra 50 W kablosuz şarj desteğine sahip olacağı konuşuluyor.

Xiaomi 14 Pro modelinin ise 5.000 mAh batarya kapasitesine ek olarak, 120W kablolu hızlı şarj, 120W kablosuz şarj özelliğiyle geleceği iddia edildi. 

(Kaynak: Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...