X Blue'da yeni dönem: Video indirme ve mavi tiki gizleme geldi... Ama dikkat!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
X Blue'da yeni dönem: Video indirme ve mavi tiki gizleme geldi... Ama dikkat!

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya devi X, ücretli abonelik sistemine kayıtlı kullanıcılarına yönelik yeni özellikler sundu. X Blue aboneleri artık video indirme ve mavi tiki gizleme gibi yeniliklerden faydalanabilecek.

Eskiden Twitter olarak bilinen sosyal ağ X, artık birkaç kriter karşılandığı sürece kullanıcıların platformdan video indirmesine izin veriyor. İlk olarak, videoyu yükleyen kişinin içeriğin indirilmesine izin vermesi gerekiyor. Ayrıca, platformdaki videoları kaydetme özelliği, çoğunlukla Blue aboneliği için ödeme yapan kişilerden oluşan doğrulanmış hesap kullanıcıları tarafından kullanılabilir.

Elon Musk, yeni özelliği duyurdu ve doğrulanmış hesap rozetine sahip kullanıcıların bir videoyu tam ekran modundayken ekranın sağ üst köşesindeki üç nokta (...) menüsüne dokunarak cihazına indirebileceğini açıkladı. Engadget'te yer alan habere göre, Musk ayrıca, yakında sadece ekrandaki içeriğe dokunup basılı tutarak videoların mobil cihazlara indirilebileceğini de söyledi. 

Şimdiye kadar kullanıcılar, Twitter'daki bir videoyu indirmek için üçüncü taraf web sitelerini ve uygulamaları kullanmak zorunda kalıyordu. Tabii ki, doğrulanmış hesap sahibi olmayan kullanıcılar X'teki videoları indirmek istiyorlarsa hâlâ bu araçları kullanmak zorunda. 

X BLUE'YA MAVİ TİKİ GİZLEME SEÇENEĞİ GELDİ 

Şirket, platformu kullanıcı tabanının geri kalanı için daha az kullanılabilir hale getiriyor. Örneğin, spam mesaj sorununu gidermek için X'in bulduğu çözüm, Blue abonesi olmayan kullanıcıların günlük gönderebilecekleri direkt mesaj sayısını kısıtlamak oldu. Ayrıca temmuz ayının başında ise doğrulanmış hesap rozeti bulunmayan kişilerin görebileceği gönderi sayısını günde 600 ile sınırlayarak büyük tepki çekmişti. 

Bu arada X, doğrulanmış hesap kullanıcılarına ise 25 bin karaktere kadar metin gönderisi oluşturma izni verirken, üç saate kadar uzunlukta videolar da yayınlayabiliyorlar. 

'Twitter Blue' olarak başlatılan ve Twitter'ın adının 'X' olarak değişmesiyle 'X Blue' adını alan ücretli abonelik sistemi piyasaya sürüldüğünde 'mavi tik' sahibi olmak isteyen binlerce kişi platforma ödeme yaptı. Blue'nun birincil özelliği, bir zamanlar insanların gıpta ile baktığı onaylanmış hesap rozeti yani 'mavi tik' işaretinin artık para karşılığı verilmesi oldu. Ancak bazı kullanıcılar, platforma para ödediklerini diğer kullanıcıların görmesini istemiyor. 

Teknoloji sitesi TechCrunch, platformda bir şeyi fark etti. X Blue, destek sayfasında yeni bir güncelleme yaptı ve doğrulanmış hesap rozetinin artık profilde görünmemesi için abonelerin mavi tik işaretini gizleyebileceğini açıkladı. 

Hesap ayarlarındaki 'Profil özelleştirme' bölümünün altında yeni bir 'Mavi onay işaretinizi gizleyin' seçeneği bulunuyor. Özelliği aktif ettiğinizde ise, mavi tik profilde ve paylaşımlarda ismin yanında görünmüyor. 

MAVİ TİKİ GİZLEYENLER DİKKAT! 

Bununla birlikte şirket, bazı yerlerde onay işaretinin yine de görünebileceğini ve onay işareti gizlendiğinde bazı özelliklerin kullanılamayabileceği konusunda uyarıyor. Ancak hangi özelliklerin kullanılamayacağını ise açıklamadı. 

Bu arada, uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi, onay işaretlerini gizleme özelliğini ilk olarak Mart ayında fark etti. Paluzzi'nin paylaştığı ekran görüntülerine göre doğrulama süreci aynı kalacak ve kullanıcıların kimliklerini doğrulamak için bir resmi kimliğini platforma göndermeleri gerekecek. Artık ilk bakışta birisinin X Blue için para ödediği belli olmayacak.

(Kaynak: Engadget, TechCrunch) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...