Xiaomi kullanıcıları MIUI'ye veda ediyor! İşte yeni ismi

Düzenleyen: / Kaynak: Digital Chat Station
- Güncelleme:
Xiaomi kullanıcıları MIUI'ye veda ediyor! İşte yeni ismi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Digital Chat Station

Çinli teknoloji devi Xiaomi, MIUI arayüzüne veda ediyor. Xiaomi 14 ile birlikte gelecek yeni arayüzün ismi belli oldu.

Çinli teknoloji devi Xiaomi çok yakında önemli bir değişikliğe imza atacak. Üretmiş olduğu akıllı telefon ve diğer teknolojik cihazlarıyla dünya çapında geniş bir kitle oluşturmayı başaran şirket, MIUI kullanıcı arayüzünün adını değiştirmeye hazırlanıyor.

Çinli sosyal medya platformu Weibo üzerinden çarpıcı bir iddia ile karşımıza çıkan Digital Chat Station, MIUI 14 yazılımının serinin son kullanıcı arayüzü olabileceğini duyurdu. Yapılacak bu değişiklik, Xiaomi için yalnızca bir dönemin sonuna değil, aynı zamanda yeni bir başlangıcı da temsil ediyor.

XIAOMI, MIUI İSMİNİ MIOS OLARAK DEĞİŞTİRİYOR

Ortaya çıkan son bilgilere göre Xiaomi önemli bir isim değişikliğine hazırlanıyor. Şimdiye kadar MIUI 15 olarak bilinen yeni arayüzün MiOS adıyla karşımıza çıkacağı öğrenildi. Bu değişiklik şirket için kayda değer bir dönüm noktası olacak. Zira kullanıcılar MIUI ismine yıllardır oldukça alışıktı.

Yeni arayüz ile birlikte şirket pek çok değişiklik yapacak. İddialara göre yakında duyurulması beklenen Xiaomi 14, MiOS dönemini başlatacak akıllı telefon olacak. Elbette ki güncelleme yalnızca yeni modelle sınırlı tutulmayacak. Bunun yanı sıra pek çok amiral gemisi telefon da hızlı bir şekilde güncellemeden faydalanabilecek.

Xiaomi kullanıcıları MIUI'ye veda ediyor! İşte yeni ismi

İŞLETİM SİSTEMİ OLARAK BELGELENDİ

Xiaomi, MiOS adını Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'na belgelendirdi. Ancak bu belgede dikkat çeken tek unsur isim değişikliği olmadı. Bunun yanı sıra MiOS'un yalnızca Android için bir kullanıcı arayüzü olmayacağı, başlı başına bir işletim sistemi olarak geleceği detayı dikkatlerden kaçmadı.

Xiaomi'nin stratejik bir geçiş planlamakta olduğu görülüyor. İlk etapta MiOS, markanın akıllı telefonlarının ana yazılımı haline gelmeden önce IoT cihazlarında kendine yer bulabilir. Ancak MiOS'un şimdilik yalnızca mobil cihazlar için bir arayüz olarak kalacağı tahmin ediliyor.

Xiaomi'nin bir sonraki hedefi ise kendine özgü bir yazılım ekosistemi olacak. MiOS şu anda gizemini korumaya devam etse de şirketin teknoloji dünyasındaki varlığını güçlendirmeye çalıştığı açık bir şekilde görülüyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Digital Chat Station
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...