X'te ücretli olan özellik Threads'te bedavaya sunuldu

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
X'te ücretli olan özellik Threads'te bedavaya sunuldu

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Threads, büyük rakibi X'te (Twitter) kullanıcılara ücret karşılığında sunulan bir özelliği başlattı. Üstelik Threads, söz konusu sevilen özellik için kullanıcılarından para almıyor.

Meta, sosyal medya devi Twitter'a alternatif olarak piyasaya sürdüğü Threads uygulamasına yeni özellikler getirdi. Threads'e gelen yeni özelliklerden biri,insanların bir hatayı düzeltmek istediklerinde bir şeyi yeniden paylaşmak zorunda kalmamalarına yardımcı olacak bir 'gönderi düzenleme' butonu. 

X'in (eski adıyla Twitter) bir düzenleme özelliği sunması 16 yıl sürdü ve üstelik X, tweet düzenleme / gönderi düzenleme özelliğini yalnızca Twitter Blue/X Premium abonelik hizmetini kullanan kişilere sundu. Yani X'te bir paylaşımınızı düzenlemek istiyorsanız uygulamaya aylık para ödemeniz gerekiyor. 

Threads ise gönderi düzenleme özelliğini tüm kullanıcılar için ücretsiz olarak sundu. Threads'teki gönderi düzenleme özelliği hem mobilde hem de web'de kullanılabiliyor.

X'te ücretli olan özellik Threads'te bedavaya sunuldu

GÖNDERİ DÜZENLEME İÇİN VERİLEN SÜRE 5 DAKİKA 

Threads'te bir şeyi yayınladıktan sonra düzenlemek için beş dakikanız olacak. Bu yeterince makul bir zaman dilimi aslında. Öte yandan, X'teki kullanıcıların tweetlerini / gönderilerini düzenlemek için yaklaşık bir saatlik süresi bulunuyor.

Özelliğin olumsuz tarafı, Threads bir gönderinin düzenleme geçmişini göstermiyor. Bu, şeffaflık açısından kötü bir duruma işaret ediyor, özellikle de çok hızlı yayılan bir gönderinin üzerinde düzenleme yapılıp kötü amaçlar için kullanılırsa.

X'te ücretli olan özellik Threads'te bedavaya sunuldu

Meta CEO'su Mark Zuckerberg ayrıca Threads'e 'karaoke tarzı transkripsiyon' özelliğine sahip ses klipleri yayınlama seçeneğinin eklendiğini açıkladı. Bu, özellikle konuşmaları yazıya (sesi metne) dönüştürmek için işlevsel olacak. 

Bu arada, Threads'in 'trend olan konular' (Twitter'daki trend topics) özelliği üzerinde çalıştığı görülüyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...