Yanlış Threads akını: Yüz binlerce kişi indirdi, App Store'da hızla yükseldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yanlış Threads akını: Yüz binlerce kişi indirdi, App Store'da hızla yükseldi

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya dünyasında hızla yükselen ve ilk dört günde 100 milyondan fazla kişi tarafından kullanılmaya başlanan Threads uygulamasının bir adaşı 'yanlışlıkla' kullanıcı akınına uğradı.

Sosyal medya ve teknoloji devi Meta, beklenen tarihinden bir gün önce, 5 Temmuz'da Threads isimli uygulamayı yayınladı. Avrupa hariç diğer tüm ülkelerde erişime açılan bu uygulama, Twitter'ın adeta kopyası ve bu nedenle Musk'ın tepkisini de çekti. Öte yandan platform, Instagram'ın kardeş uygulaması ve hatta kullanıcıların Threads hesabı açabilmesinin tek yolu Instagram hesabının bulunması. 

Twitter'a büyük bir rakip olarak gösterilen Threads, yayınlandığı ilk dakikalardan itibaren Instagram'da kullanıcılara gönderdiği bildirimler sayesinde hızla kullanıcı topladı. İlk dört gün içinde uygulamada hesap açanların sayısı 100 milyonu aşmıştı. Ancak çok sayıda kullanıcı ise yanlış 'Threads'ı indirdi. 

https://twitter.com/Threads/status/1677385807144058880

YANLIŞ THREADS'I İNDİRDİLER

Engadget'in haberine göre, Instagram'ın Threads'ı piyasaya sürmesi, aynı adı taşıyan başka bir uygulama için bir nimet haline geldi. Data.ai'nin paylaştığı verilere göre, 2019'dan beri var olan Slack'e benzeyen Threads isimli bir uygulama, 6 Temmuz ile 12 Temmuz günleri arasında iOS cihazlarda 880 binden fazla indirildi. Mesajlaşma platformu olan Threads, dünya çapında en çok indirilen 52. App Store programı oldu. Almanya, İspanya ve İtalya dahil olmak üzere bazı Avrupa Birliği ülkelerinde ilk 10'a bile girmeyi başardı.

Bunun sebebinin, Instagram'ın Threads uygulamasının AB'de erişime açılmaması ve Meta'nın Threads'a VPN aracılığıyla erişilmesini engellemeye başlaması olabileceği düşünülüyor. 

Ayrıca threads.com'un sahibi olması nedeniyle mesajlaşma servisi Threads (Slack alternatifi), web sitesi trafiğinde de artış gördü. 

Bu arada şirket, uygulamanın açıklamasına 'Instagram ile bağlantısı olmadığını' belirten bir metin de eklemişti. 

Meta ve Threads aynı marka adını taşıyan ilk şirketler değil. Yine de, iş amaçlı sohbet uygulaması olan Threads'in ortak kurucularından birinin eski bir Facebook ürün yöneticisi olan Rousseau Kazi olduğunu düşündüğümüzde bu biraz komik bir tesadüf olabiliyor (Facebook'un çatı şirketi Instagram ve Threads'ın sahibi Meta). 

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...