Yapay zeka, Android telefonları zorlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Yapay zeka, Android telefonları zorlayacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Akıllı telefon üreticileri ilerleyen zamanlarda yapay zekanın "cebimize" kadar ineceğini belirtirken, bu konuda dikkat çeken bir rapor yayımlandı.

ChatGPT, Bard, Bing ve şimdi de Grok... Yapay zekaya dayalı sohbet robotları hızla popülerlik kazanırken yapay zeka alanındaki neredeyse her sistem, her teknolojik gelişme yaygınlaşıyor. Teknoloji devi şirketler de bu alanda farklı ve önemli yatırımlar yapmaya hız kazandırma derdinde. Apple, Samsung ve Xiaomi gibi firmaların önümüzdeki yıllarda yapay zekayı telefonlara entegre ederek kullanıma sunacağı söyleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki son haberlere göre, 2024’te piyasaya çıkacak yeni akıllı telefonların büyük bir kısmında yapay zeka kullanılacak. Halihazırda Snapdragon Gen3, MediaTek Dimensity 9300 ve Exynos 2400 serisi işlemcilerde zaten yapay zeka entegrasyonu sağlandı bile. Bunun anlamı şu; bu işlemcilere sahip telefonlarda yapay zeka özellikleri kullanılabilecek. Ancak bir sorun mevcut... 

ANDROID TELEFONLARIN BAŞI DERDE GİRECEK 

Wccftech internet sitesinin haberine göre, yapay zeka özellikleri, Android akıllı telefonlarda RAM tüketimini artıracak. Bu yönüyle yapay zekalı Android cihazların pek de kullanıcı dostu olmadığı iddiaları ortalıkta dolaşıyor.

Yapay zeka, Android telefonları zorlayacak

Şu anda Android telefonlarda standart RAM miktarı 8 GB ancak bazı telefonlarda 24 GB’a kadar RAM bulunuyor. Yine de yaygın olarak 8 GB RAM kullanılıyor. 

Yukarıdaki grafik ise söz konusu sitenin yayınladığı rapordan ve yapay zekanın akıllı telefonlarda ne kadar RAM miktarı kullanacağını gösteriyor. Bu rapora baktığımızda, yapay zekaya sahip telefonların en az 12 GB RAM ile piyasaya çıkması lazım.

Üstelik aslında 12 GB RAM bile yeterli değil. Eklenecek özellikler için 20 GB RAM gerekli görülüyor. Ancak RAM miktarı bu kadar artırılırsa telefonların performansının iyi bir şekilde çalışacağı düşünülüyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...