Yapay zekâdan nevresim takımı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yapay zekâdan nevresim takımı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren Cottonbox, dijital dönüşüm yolculuğunda adımlarını hızlandırdı.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Yapay zekâ ile tasarladığı ve 12 farklı desenin yer aldığı “Yapay Zekâ” nevresim koleksiyonu özelinde NFT hazırlayan marka, ev tekstili sektöründe bir ilke imza attı. Hazırlanan NFT tasarımları aralık sonu OpenSea üzerinden satışa sunulacak. Dijital dönüşüm süreçleriyle birlikte gelecekteki dönüşüme hazır olmayı hedeflediklerini belirten Cottonbox Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut “Önümüzdeki süreçlerde yapay zekânın tüketicilere yönelik dijital temas ve deneyim aracına dönüşeceğine inanıyoruz. Ürün tanıtımı, pazarlanma, satış ve veri analizi gibi pek çok iş sürecinde kullanılabilecek bir yapısı var, tabii ki bunu da değerlendireceğiz” dedi.

Cottonbox, metamask cüzdanında Cottonbox NFT’si bulunan kişilere fırsatlar da sunuyor. Marka, ilk etapta NFT sahiplerine cottonbox.com.tr üzerinden 31 Aralık 2023 tarihine kadar yapılan alışverişlerde %50, bu tarihten sonra ise %15 indirim uygulayacak.

Cottonbox, pamuklu ev tekstili alanında; nevresim takımı, yorgan-yastık grubu, havlu-bornoz grubu, yatak örtüsü ve abiye grubunda yaklaşık 300 çeşit ürünle sektörde güçlü bir konuma sahip. Yıllık 1.000.000 adet ürün satışıyla faaliyet gösteren marka, 2023 yılının ilk yarısında yüzde 40 büyüme elde etti. Sene sonuna kadar yurt içinde yüzde 35, ihracatta ise yüzde 15 büyümeyi planlayan marka, yılı 450 milyon TL ciro ile kapatmayı hedefliyor. Markanın 2024 hedefi ise 650 milyon TL ciro. Aynı zamanda globalde mağazalaşma çalışmalarını da yoğunlaştıran marka, 5 yıllık projeksiyonda yurt dışı mağaza sayısını 50’ye çıkarmayı planlıyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...