Yıllardır herkes şikayet ediyordu... WhatsApp rahatsız edici özelliğe son verdi! Artık görünmeyecek

Düzenleyen: / Kaynak: WABetaInfo
Yıllardır herkes şikayet ediyordu... WhatsApp rahatsız edici özelliğe son verdi! Artık görünmeyecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / WABetaInfo

Popüler mesajlaşma ağı WhatsApp, uzun zamandır kullanıcıların şikayet ettiği bir eksikliğini giderecek türden bir yenilik yapmaya hazırlanıyor. WhatsApp’ın önümüzdeki haftalarda ‘rahatsız etmeyin modu’nu algılayarak uygulama üzerinden gelen aramaları sessize alacağı ortaya çıktı.

WhatsApp, kullanıcıların aramaları cevaplamak istemedikleri zamanları kendiliğinden algılayacak bir özellik geliştiriyor. Bu sayede bir kişi telefonunu sessize aldığında WhatsApp da benzer bir adım atacak. Şu anda bu özellik sadece Apple’ın iOS 15 işletim sistemi sürümünde görünse de şirketin ilerleyen zamanlarda Android için de aynı özelliği geliştirmeye başlayacağından şüphe yok. Ayrıca şimdilik WhatsApp beta'da geliştirme aşamasında. Yani tüm kullanıcılara henüz sunulmadı. 

YENİ ÖZELLİK HENÜZ WHATSAPP BETADA 

iOS WhatsApp beta programındaki verilere göre, mesajlaşma platformu iOS 15 API'sini destekliyor ve böylece rahatsız etmeyin modunun açık olup olmadığını algılıyor. Peki, WhatsApp bu bilgileri nasıl kullanacak; WhatsApp hakkında son gelişmeleri aktaran WABetaInfo’nun elde ettiği ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, rahatsız etmeyin modu açıkken bir WhatsApp araması aldığınızda arama geçmişinin hemen içinde yeni bir etiket bulunacak. Burada, sessiz moddan ötürü susturulduğu için aramayı kaçırdığınızı gösterecek. 

Yıllardır herkes şikayet ediyordu... WhatsApp rahatsız edici özelliğe son verdi! Artık görünmeyecekSessiz moddayken gelen aramalar bu şekilde görünecek

Bu bilgiler WhatsApp veya sizi arayan kişiyle paylaşılmayacak, yalnızca uygulamanın yerel veritabanına kaydedilecek. Ayrıca bu bir iOS 15 API olduğu için iOS 15 ve üzeri sürümlerde kullanılabilecek. WhatsApp bu hafta yeni API'yi destekliyor ve bu özelliği herkese getirecek yeni bir güncellemenin App Store'da yayınlanması planlanıyor.

WHATSAPP YENİLİKLERE DOYMUYOR

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, son dönemlerde birçok özellik getiriyor. Geçtiğimiz ay mesajlara emoji ile tepki verebilmeyi kullanıma sundu. Kısa süre önce ise grup katılımcı sayısını 256'dan 512'ye çıkardı. Bunun dışında, mesajları düzenleme ve silinen mesajı geri alma özelliği üzerinde de çalışmaya başladığı ortaya çıktı. Ayrıca maksimum dosya paylaşım boyutunu ise 2 GB'a yükseltecek. Böylece daha büyük boyutlu dosyalar WhatsApp üzerinden gönderilebilecek. 

Platform, sesli mesajlara da birçok yenilik ekledi. Bunlardan en 'kullanışlısı' ise bir sesli mesajı dinlerken uygulama içinde artık gezinmenin mümkün olması. Şimdiye kadar bir sohbetteki sesli mesajı açtığımızda o sohbetten çıkarsak ses duraklatılıyordu. Bu da özellikle uzun sesli mesajları dinlerken kullanıcıların canını sıkan bir durumdu. Ancak artık değişti. Bununla birlikte, sesli mesajların hızını artırma da oldukça işlevsel bir özellik olarak son birkaç aydır kullanılıyor. 

WhatsApp'ın bu kadar çok geliştirme yapmasının arkasındaki neden, özellikle son iki yıldır WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesi nedeniyle kullanıcı kaybı yaşaması ve rakip mesajlaşma ağı Telegram'a çok sayıda kullanıcı kaptırması olabilir. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...