Yolun sonu! Meta, sevilen sekmesini kaldırıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Gizchina
- Güncelleme:
Yolun sonu! Meta, sevilen sekmesini kaldırıyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Gizchina

Meta, son yıllarda yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için politikalarında birçok değişiklik yaptı. Firma, şimdi de aynı doğrultuda kullanıcıların severek kullandığı bir sekmesini kaldırma kararı aldı.

Meta, yanlış bilginin yayılmasını önlemek için platformda birçok değişiklik yaptı. Hatta politikalarını da değiştirerek yanlış bilgilerin yayınlamasını önlemeye ve insanların hayatına etki etmesini önlemeye çalışıyor. Firma, son olarak aynı doğrultuda kullanıcıların severek kullandığı "Facebook Haberler" sekmesini kaldıracağını açıkladı.

FACEBOOK HABERLER, ARALIK AYINDA KALDIRILACAK

Gizchina tarafından bugün yayınlanan habere göre Meta, Facebook Haberler sekmesini aralık ayının başlarında kaldıracak. Firma, 2024 yılında platfromun yanlış haberlerden arınmasını istiyor.

Meta; Facebook Haberler sekmesini ilk olarak İngiltere, Fransa ve Almanyada'da kaldıracak. Firmanın diğer ülkeler için ise nasıl ilerleyeceği henüz bilinmiyor.

Facebook Haberler sekmesinin kaldırılmasıyla birlikte gerçek olmayan haberler platformda kendine daha az yer edinecek. Çünkü kullanıcılar, direkt olarak haberlere erişebileceği bir yere giremeyecekler. Bu sayede yanlış bilgiler de daha az yayılma gösterecek.

Öte yandan da kullanıcıların haberlere direkt olarak erişebileceği bir alan olmaması gündemi takip etmesini zorlaştıracak. Kullanıcılar, Facebook Haberler sekmesinin kalkmasıyla haberlere ulaşmak için platformda daha fazla zaman geçirecek.

Meta, Facebook Haberler'in kalkmasıyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi:

"Haberler, dünyanın dört bir yanındaki insanların Facebook akışlarında gördüklerinin %3'ünden daha azını oluşturuyor dolayısıyla haber keşfi, insanların büyük çoğunluğu için Facebook deneyiminin küçük bir kısmı."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Gizchina
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...