YouTube için yeni özellikler: Premium üyesi olmaya teşvik edecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
YouTube için yeni özellikler: Premium üyesi olmaya teşvik edecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Video akış devi YouTube, yeni özellikler ekleyerek sahip olduğu kullanıcıların deneyimini iyileştirirken yeni kullanıcıları da kendine çekiyor. Platform, son olarak üzerinde çalıştığı üç iyileştirmeyi bünyesine eklemek için hazırlanıyor.

Gizchina tarafından bugün yayınlanan habere göre YouTube, kullanıcıları için üç farklı özellik üzerinde çalışıyor. Yeniliklerden bir tanesi klasik YouTube kullanıcılarının Premium üyesi olması için büyük oranda teşvik edecek.

YOUTUBE, YENİ ÖZELLİKLERİ ONAYLADI

YouTube için yeni gelecek özelliklerden ilki, Microsoft Edge ve Chrome tarayıcıları için ileri-geri sarma tuşu oldu. Oynatma düğmesinin sağ ve sol olmak üzere çift taraflı bulunacak tuşlar, kullanıcıların videoları 10 saniyelik şekilde ileri-geri sarmasını sağlayacak.

Videolar, masaüstü üzerinden yön tuşlarıyla; telefon üzerinden ise ekrana çift tıklayarak beşer saniyelik ileri ya da geri sarılabiliyor. Fakat yenilik, kullanım deneyimi açısından daha iyi olacak.

YouTube için gelecek bir diğer yenilik ise arayüz ile ilgili. Yeni arayüzdeki Karanlık Mod'da artık arama çubuğu da siyah renk olacak. Bu sayede platformun koyu teması daha uyumlu görünecek.

Gelecek son özellik ise klasik YouTube kullanıcılarını Premium kullanması için teşvik edecek. Kullanıcılar, videolardaki görüntü kalitesini 1080p Premium olarak ayarlayarak bit hızının gelişmiş haliyle video kalitesinin keyfini çıkaracak.

Bit hızını kullanan kullanıcılar, YouTube'dan Premium aboneliği teklifi alacak. Video akış devi bu sayede Premium aboneliklerinin sayısını artıracak. Öte yandan yeni özelliklerin ne zaman geleceği henüz belli değil, şimdilik test aşamasında bulunuyor.

(Kaynak: Gizchina)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...