Zırhlı da Yerli Motor da: Savunma Sanayi Bir Eşik Daha Geçti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Zırhlı da Yerli Motor da: Savunma Sanayi Bir Eşik Daha Geçti

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye’nin Savunma Sanayii alanında hamleleri devam ediyor. Yerli motorlu 8x8 askeri araç Arma II görücüye çıktı. 2 farklı motor seçeneği ile kullanıcılara seçenek sunacak olan Arma II’de kendi kaynaklarımız ile üretilen transfer kutusu ve süspansiyon sistemi kullanıldı. 

Türkiye’nin savunma sanayiide yerlilik oranı gittikçe artıyor. Bu millileştirme hamlelerinden biri de yerli motor seçeneği ile karşımıza çıkıyor. Arma II 8x8 Tekelekli Zırhlı araçlar iki farklı motor seçeneği ile kullanıcılara sunulacak. Bunlardan yerli motor seçeneğini tercih eden kullanıcılar için maliyet açısından, tedarik ve ömür boyu destek hizmeti gibi avantajlar sağlayacak. 

Yerli imkanlar ile geliştirilen BMC Power’ın TTZA motorunun da açılış töreni gerçekleşti. TTZA motoru, VURAN aracında kullanılacak daha sonra ise Rusya-Ukrayna savaşında şuan da sahada olan KİRPİ’de de kullanılması planlanıyor. 

Türkiye gazetesi editörü Gülcan Ayboğan zırlhlı araçların yerlileştirme adımlarını sizin için araştırdı. 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...