Zuckerberg duyurdu: WhatsApp'a ücretli 'mavi tik' geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge
- Güncelleme:
Zuckerberg duyurdu: WhatsApp'a ücretli 'mavi tik' geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge

WhatsApp ücretli 'mavi tik' uygulamasını resmen başlatacak. 'Meta Verified' olarak adlandırılan doğrulama sistemi, daha önce Facebook ve Instagram'daki bireysel hesapların kullanımına açılmıştı. Şimdi doğrulanmış hesap rozetinin WhatsApp'a genişleyeceği ortaya çıktı.

Meta platformlarındaki işletmeler yakında bazı ayrıcalıklara sahip olmak için 'mavi tik' satın alabilecek. Instagram, WhatsApp ve Facebook'un sahibi Meta şirketinin CEO'su Mark Zuckerberg yeni gelişmeyi bizzat kendisi duyurdu. 

Bu yılın başlarında şirket, Meta Verified olarak adlandırılan hesap doğrulama sistemini kullanıma sundu; mavi tik vermenin yanı sıra bu sistem, müşteri desteği ve sahte hesaplara karşı koruma da sağlıyor. Meta Verified'in fiyatı ise 12 dolar olarak açıklanmıştı. Meta Verified aboneliğinin aylık fiyatı ise Türkiye'de 279,99 TL ve iyi yanı şu ki, Facebook ve Instagram hesapları için ayrı ayrı abonelik ve ödeme gerekmiyor.

ÖNCE FACEBOOK, INSTAGRAM SONRA WHATSAPP

İşletme hesaplarına gelecek olursak, Facebook veya Instagram'da doğrulamayı ayda 22 dolar veya her ikisi için de 35 dolar karşılığında satın almak mümkün olacak; yani, bireysel içerik oluşturucuların ödediği 12 dolardan biraz daha pahalı. Facebook ve Instagram'da işletme hesapları için mavi tik satışının testleri önümüzdeki haftalarda başlayacak ve daha sonra WhatsApp'ta mavi tik satışları başlayacak.

Peki nasıl bir avantajı olacak? Doğrulanmış hesap rozeti için ödeme yapan işletmeler, hesap güvenliği özellikleri ve sorun giderme gibi içerik oluşturucularla benzer avantajlara sahip olacak. 'Mavi tik'li işletmeler aynı zamanda Facebook ve Instagram'daki aramalarda öncelikli görünecek.

WHATSAPP İÇİN 'MAVİ TİK' GELİYOR

WhatsApp'ta 'mavi tik' satın alacak işletmeler ise, web araması yoluyla keşfedilebilen ve birden fazla çalışanın müşterilerle sohbet etmesine imkan tanıyan bir açılış sayfası oluşturabilecek.

'Mavi tik' özelliğinin ücretli hale gelmesinin en belirgin örneği, Elon Musk'ın geçtiğimiz yıl Twitter'ı satın aldıktan sonra doğrulanmış hesap rozetini abonelik sistemine dahil etmesi oldu. Daha sonra Facebook ve Instagram da aynı yolu takip etti.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...