WhatsApp, kameralardan çekinenler için yepyeni özelliğini kullanıma sunuyor

Düzenleyen: / Kaynak: WABetaInfo
- Güncelleme:
WhatsApp, kameralardan çekinenler için yepyeni özelliğini kullanıma sunuyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / WABetaInfo

Kamera karşısına geçmekten nefret eden WhatsApp kullanıcılarının görüntülü konuşmalar için yakında bir çıkış yolu olacak. Bu yol elbette aramalara cevap vermemek ya da kamerayı kapatmak değil.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, görüntülü konuşmaya katılmanız için size ısrarcı davrananlar için yeni bir özellik sunacak. Bu özellik sayesinde eğer kameraya görünmek istemiyorsanız, avatar görüntünüz sayesinde konuşmaya dahil olabileceksiniz. 

WhatsApp'a ilişkin gelişmeleri tespit eden WABetaInfo'ya göre, WhatsApp bir süredir video aramalarda avatar kullanımını geliştiriyor. Yani video aramalarda karşınızdaki kişilere yüzünüzü göstermek yerine 3 boyutlu animasyonlu görsel avatarınızı gösterebileceksiniz. 

WHATSAPP AVATARI MİMİKLERİNİZİ BİLE GÖSTERECEK

Avatar görünümü mümkün olduğunca gelişmiş özelliklerle gelecek. Örneğin, avatar animasyonunuz yüz ifadeleri de dahil olmak üzere hareketlerinizi gerçek zamanlı olarak taklit edecek.

WhatsApp, kameralardan çekinenler için yepyeni özelliğini kullanıma sunuyor

Böylece, yüzünüzün görünmesine gerek kalmayacak ve bu, birçok kişiye daha fazla mahremiyet sunacak. Ayrıca avatar ile yapılan görüntülü konuşmalar da uçtan uca şifrelenerek korunacak.

Uçtan uca şifreleme güvenlik önlemi, mesajların, görüşmelerin, aramaların WhatsApp da dahil olmak üzere hiçbir üçüncü kişiyle paylaşılmayacağı anlamına geliyor. 

Öte yandan, WhatsApp'ın bu hamlesi, platformun çatı şirketi Meta'nın metaverse (sanal evren) projesini bir adım daha geliştiriyor. Platformlar yavaş yavaş avatarları her alanda sunmaya başlıyor. WhatsApp ve yine Meta'ya ait olan Instagram'da kullanıcılar zaten profil resmi için avatar oluşturabiliyor. Ayrıca avatarlar çıkartma olarak da kullanılabiliyor. 

Peki, WhatsApp aramalarında avatar kullanımı ne zaman başlayacak? Bunun için bir tarih vermek şu anda mümkün değil, çünkü özellik yalnızca erken test aşamasında. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...