Dekorasyonunuz ne kadar güvenli?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dekorasyonunuz ne kadar güvenli?

Türkiye Cumartesi Haberleri

Özellikle ülkemizin deprem kuşağında yer aldığını düşünürsek dekorasyonda daha hassas davranmamız gerektiğini asla unutmamalıyız.

TACİHAN YONGACI - Ülkemiz deprem kuşağında ve bu öyle basite alınacak bir kuşak değil. Geçmişte depremden büyük yaralar alındı ve bu risk bitmiş değil! Bu yüzden depremi hayatımızda kabullenip yapmamız gerekenleri yerine getirmeliyiz. Depremin zararlarını en aza indirmek için yapılacak çok şey var. Eşyaları doğru yerleştirmek, depreme hazırlık çantası yapmak ve gereken birçok bilgiye sahip olmak bunlardan sadece bazıları... Şimdi gelin çok da hazzetmediğimiz bu afete detaylı bir şekilde hazırlanalım.

Depreme uygun bir eşya düzeni şu şekilde olmalı;

● Koltuk ya da yataklar; cam kenarlarından, tablo, çerçeve ve ayna gibi  deprem anında başımıza düşüp bizi yaralayabilecek objelerden uzağa yerleştirilmeli.

● Ağır objeler rafların en alt katına yerleştirilmeli (evdeki en kısa boylu bireyin baş yüksekliğinin altına)

● Beyaz eşya, dolap, kitaplık ve mutfak dolapları duvara sabitlenmeli. Sabitleme yapılırken çivi yerine vida ve dübel kullanılmalı.

● İçinde düşebilecek eşyaları barındıran dolaplarda kilitli kulplara yer verilmeli.

Dekorasyonunuz ne kadar güvenli?

● Hafif ve kolay kırılmayan avizeler tercih edilmeli ve bunlar duvara çengel vida ve dübel ile monte edilmeli.

● Pencere dışına ya da balkon kenarlarına yerleştirilen saksılar deprem anında birinin kafasını düşüp yaralayabilir. Bu yüzden, bu alanlara saksı yerleştirilmemeli.

● Yatakların ayaklarına içinde terlik, pil, düdük ve su bulunan bir naylon torba bağlanmalı!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...