Abdülhamid Han Yörükler-1'de ilk sondajına başladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Abdülhamid Han Yörükler-1'de ilk sondajına başladı

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Abdülhamid Han sondaj gesinin Yörükler-1 kuyusunda ilk sondajına başladığını duyurdu.

Bakan Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Abdülhamid Han sondaj gemimiz Yörükler-1 kuyusunda bugün ilk sondajına başladı. Karadeniz'in sevincini bu kez Akdeniz'deki yeni müjdelerle yaşatmaya kararlıyız. Mühendislerimizin alın teri ve milletimizin duasıyla gemimizin bahtı açık, sondajı bereketli olsun” ifadelerine yer verdi.

Yedinci nesil teknolojiye sahip geminin 238 metre uzunluğu ve 42 metre genişliği bulunuyor. Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip, 200 mürettebat kapasiteli gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğiyle öne çıkıyor.

Abdülhamid Han gemisine ilk görevinde, Kıbrıs'ın şehit kardeşlerinin adlarını taşıyan "Hakan İlhan", "Kutsi İlhan" ve "Murat İlhan" isimli gemiler eşlik ediyor.

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...