Çıldır Gölü'nde tehlike çanları çalıyor: Yeşil tabaka kapladı, kıyılarda kötü koku yayıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Çıldır Gölü'nde tehlike çanları çalıyor: Yeşil tabaka kapladı, kıyılarda kötü koku yayıldı

TÜRKİYE Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Çıldır Gölü'nde alg patlaması yaşanıyor. Gölün yüzeyinde yeşil bir tabaka oluşarak su adeta yeşile döndü. Balıkçılar ve turizmciler, büyük kaygıya kapıldı.

Doğu Anadolu’nun en büyük ikinci gölü olan Çıldır Gölü, alg patlamasıyla yeşile döndü.

Su kaynaklarının hızla azalması, kirlenme ve sıcaklıklardaki aşırı artış, göllerde dipte biriken mavi - yeşil algleri yüzeye çıkarıyor. Doğu Anadolu’nun en büyük ikinci gölü olan Çıldır Gölü'nde de suyun rengi yeşile döndü. Göldeki alg patlamasını görüntüleyen bölgeden vatandaşlar, göl yüzeyini yeşil bir tabakanın kapladığı, su azaldıkça renginin de yeşil olduğunu söyledi.

GÖL KIYISINDA AĞIR KOKU YAYILIYOR

Ardahan'daki Çıldır Gölü’nün yüzeyini kaplayan yeşil renk, kıyılarda balçık ve peltemsi bir hal almaya başladı. Başta balıkçılar ve turizmciler olmak üzere yöre insanları büyük kaygı içine girdi. Ağlarını göle atan balıkçılar, kirlilik nedeniyle ağlarını tekneye çekmekte zorlanırken, nasıl temizleyeceklerinin derdine düştüler. Bütün ekonomisi gölden avlayacakları balığa bağlı olan balıkçılar, alg patlaması nedeniyle balık tutamayacaklarını söylediler.

Göl kıyısında çok ağır bir koku yayıldığını belirten balıkçılar, otların kıyıya vurduğunu dile getirdi.

Çıldır Gölü'nde tehlike çanları çalıyor: Yeşil tabaka kapladı, kıyılarda kötü koku yayıldı

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...