Filenin Sultanları hedef büyüttü: Bekle bizi Paris 2024!

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Filenin Sultanları hedef büyüttü: Bekle bizi Paris 2024!

VOLEYBOL Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türk spor tarihine geçen altın kızlar, Paris’te yapılacak olan 2024 Yaz Olimpiyat Oyunlarında da bayrağımızı göndere çektirmek için çok çalışacaklarını söyledi.

HASAN SARIÇİÇEK'İN HABERİ - Son bir buçuk ay içinde katıldığı FIVB Milletler Ligi ve CEV Avrupa Şampiyonası’ndan zaferle ayrılarak Türk spor tarihine geçen Filenin Sultanları artık çıtayı daha da yükseğe koydu.

Kızların bir rüyayı gerçekleştirdiğini ve Türk voleybolunun altın çağını başlattığını söyleyen TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ “Millî takımın bundan sonraki hedefi olimpiyatlar. Asıl tarihi 2024 Paris’te yazacağız. Tek eksiğimiz olimpiyat madalyası” dedi.

Avrupa şampiyonu voleybolcularımız da, “Bekle bizi Paris, şampiyon geliyor” diye yeni hedefi koydu.

İZLEMEYE DEVAM EDİN

Günler geçtikçe elde ettikleri başarının büyüklüğünün farkına daha çok vardıklarını söyleyen millî sporcular, “Gördüğümüz ilgi ve sevgiye karşılık verebildiğimiz için çok mutluyuz. Ülkemize böylesine büyük bir sevinç yaşattığımız için ne kadar gurur duysak az” diye konuştu.

Filenin Sultanları ayrıca “Yolun henüz başındayız. Bizi izlemeye devam edin, önümüzdeki turnuvalarda da Türkiye’yi gururlandırmaya devam edeceğiz’’ diyerek Paris’teki 2024 Olimpiyat Oyunlarından da madalya ile dönmeyi hedeflediklerini sözlerine eklemeyi unutmadı.

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

A Millî Takımı Menajeri Pelin Çelik “Teknik heyet ve voleybolcular adına herkese teşekkür ediyorum. İnanın bu daha yolun başı, ülkemizi katıldığımız her turnuvada gururlandırmaya devam edeceğiz. Bize güvenin ve izlemeye devam edin. Sırada 2024 Paris Olimpiyat Oyunları var, orada da bayrağı göndere çektireceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Ay yıldızlı takımın kaptanı Eda Erdem Dündar, “Sahada bizler görünsek de saha dışında bizi hiç yalnız bırakmayan taraftarımızla çok büyük bir aileyiz. Birlikte ulaşamayacağımız hedef ve kazanamayacağımız kupa yok’’ dedi.

Filenin Sultanları hedef büyüttü: Bekle bizi Paris 2024!

KAPTAN EDA ERDEM: HEYKEL GURUR VERİR

Fenerbahçe taraftarının “Heykelini dikelim” diye kampanya başlattığı millî takımın kaptanı Eda Erdem Dündar “Bu konu hakkında bir şey söylemem doğru olmaz. Taraftarımız ya da kulübümün bir düşüncesi varsa, tabii her sporcunun hayalidir bu. Böyle bir şey olursa büyük gurur duyarım” diye konuştu.

SANTARELLİ ESPRİLİ: ERİK DALI'NDA İYİ OYNARIM

Millî Takımın İtalyan hocası Daniele Santarelli “Türkiye’ye koç olarak geldim ancak şimdi bazı şeylerin değiştiğini düşünüyorum. Başka bir destek, başka bir durum gelişmiş olabilir. 'Erik dalı’nda iyi bir şekilde dans ediyor muyum, bilmiyorum ama iyiyim herhâlde. Çok keyif alıyorum” dedi.

MELİSSA VARGAS: MALATYA'YA GİDECEĞİM

Türk vatandaşı olmasında büyük emeği geçen TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’a olan sevgisinden dolayı her sorulduğunda “Ben Malatyalıyım” cevabını veren millî takımın yıldızı Melissa Vargas, en kısa sürede Malatya’ya gitmek istediğini söyledi. Vargas “Şehrimi ziyaret edeceğim” diye konuştu.

DUBLE YAPAN İKİNCİ ÜLKEYİZ! GURUR TABLOSU...

Türkiye, aynı yıl içerisinde hem VNL/GP (FIVB Milletler Ligi) hem de EuroVolley (CEV Avrupa Şampiyonası) kazanan tarihteki ikinci ülke oldu. Daha önce Rusya bunu iki defa başarmıştı.

1997 GP:     Rusya     Avrupa Şampiyonası: Rusya 
1999 GP:     Rusya    Avrupa Şampiyonası: Rusya
2007 GP:     Hollanda    Avrupa Şampiyonası: İtalya 
2023 VNL:   TÜRKİYE    Avrupa Şampiyonası: TÜRKİYE

Düzenleyen:  - VOLEYBOL
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...