Bebekler gibi uyumak için TV ile vedalaşın

Bebekler gibi uyumak için TV ile vedalaşın

YAŞAM Haberleri

Sabah dinlenmiş bir vücutla kalkamama hayat kalitesini düşüren bir sorun. Üstelik uykusuzluk, yapılan araştırmalara göre kadınların yüzde 70’inin yaşadığı bir problem. Özellikle yoğun ve stresli ortamlarda çalışan kadınlar, ev hanımlarına göre uyku problemleriyle daha çok karşılaşıyor.

DUYGU YILMAZ

İlk olarak yatak odanızda bir televizyon varsa kaliteli bir uyku için vedalaşmanız gerekiyor. Çünkü tele-vizyon kapalıyken bile yaydığı sinyallerle beyninizin dinlenmesine izin vermez. Bir diğer dikkat etmeniz gereken şey ise beslenmeniz. Akşam yemeklerinde hafif gıdalar yemeniz gece midenizin rahat etmesini sağlayacaktır. Muz melatonin hormonunu arttırarak vücudunuzun rahatlamasına hâliyle de uykuya dalmanızı kolaylaştırır. Melatoninin vücuttaki asıl işlevi, uyku-uyanıklık döngülerini düzenlemektir.
Aman dikkat! Akşam 21.00 ile 22.00 saatleri arasında salınımı artmaya başlayan melatonin, 02.00 ile 04.00 saatleri arasında en üst seviyeye ulaşarak zirve yapar. Bu yüzden vücudun günlük temposunun kusursuz ayarlanması için bu saatleri uykuda geçirmekte fayda var.


 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...