Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Taksicinin taksimetre oyunu polisin gözünden kaçmadı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Taksicinin taksimetre oyunu polisin gözünden kaçmadı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Eminönü’nde taksicilere yapılan denetimlerde Aksaray'dan aldığı turistleri Eminönü'ne 250 liraya getiren taksicinin taksimetre oyununun bedeli ağır oldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Sivil Trafik Şube Amirliği tarafından Fatih Eminönü’nde taksicilere denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde emniyet kemeri olmayan 2 taksi şoförüne 196’şar TL para cezası kesilirken taksimetresi açık olmayan taksi şoförüne ise 16 bin lira para cezası kesildi. Denetim noktasında Aksaray’dan Eminönü’ne turistleri getiren taksicinin taksimetresinde 250 lira yazması ise polislerin dikkatinden kaçmadı.

TAKSİCİDEN TAKSİMETRE OYUNU

Durdurulan taksi şoförü Göksel Zevkler’e bin 823 lira, emniyet kemerinden ise 196 lira ceza uygulandı ve belediye puanı da düşürüldü. Trafikten men edilen taksi, araçtaki bir düğmenin taksimetreye etkisi olup olmadığının belirlenmesi için emniyet otoparkına çekildi. Göksel Zevkler yabancı turistlerin şehir turu yapmak istediğini iddia ederken, turistler ise polis ekiplerine Aksaray’dan Taksim’e gitmek istediklerini söyledi.

“YAKIN MESAFE DİYE AÇMADIM”

Taksimetre açmamasını savunan Şahin, “Türk yolcu yabancı değil. Yakın mesafe diye açmadım. 20 liraya geliyoruz. Abartılacak bir şey yok. Yolcumuz Türk onlarla da konuşabilirsiniz. Herhangi bir fiyat vermiş değilim. Durak yolcusu olduğu için böyle şeylere gerek duymuyoruz. Otellerle çalışıldığı için böyle durumlarda taksimetre açmaya gerek yok. Çünkü gelinen mesafe belli 20 lira. Yolculara da sorabilirsiniz. İsteyip istememek önemli değil, önemli olan otel yolcusu olması biz duraktan gidip hizmet vermişiz. Açmamız gerekiyor da ben açmıyorum 20 lira sonuçta yapacak bir şey yok ceza kesiyorlar” şeklinde konuştu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...