Amasya'daki kaza göz göre göre gelmiş... 'Yavaş git' uyarısına aldırış etmemiş

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Amasya'daki kaza göz göre göre gelmiş... 'Yavaş git' uyarısına aldırış etmemiş

YAŞAM Haberleri  / İHA

Amasya'da 2 kişinin hayatını kaybettiği, 28 kişinin de yaralandığı otobüs kazasında muavininin yağış nedeniyle kayganlaşan yolda şoförü yavaş gitmesi konusunda uyardığı ancak şoförün uyarıları aldırış etmediği ortaya çıktı.

İzmir'den Tokat'a giden Hakkı Tayfur yönetimindeki yolcu otobüsü Amasya Gökhöyük kavşağında devrilmiş ve kaza sonrası otobüsteki 2 kişi hayatını kaybederken, 28 kişi de yaralanmıştı.

'YAVAŞ GİT' UYARISINA: 'ACELEM VAR' DEMİŞ

Kaza sonrası hastaneye kaldırılan yaralıları ziyaret eden Amasya Valisi Mustafa Masatlı ile görüşen bir yaralı yolcunun yakını, "Oğlum telefon etti, 'anne kaza yaptık' dedi. Kaza haberini aldım, Tokat'tan geldim. Oğlum bana muavinin, şoförü 'yavaş git' diye uyardığını söyledi. Ama şoför 'acelem var' demiş" ifadelerini kullandı.

Amasya'daki kaza göz göre göre gelmiş... 'Yavaş git' uyarısına aldırış etmemişYaralıların durumu hakkında bilgi alan Vali Masatlı, "Trafik kazasının ana sebebi, yolların kaygan olması, yağış ve bu arada 2 şeritli olan yolda kaptanın normal yol kontrolünü kaybetmesinden dolayı otobüs devriliyor. Maalesef 2 ölümüz, 28 yaralımız var. Yaşamını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Şu an itibarıyla sağlık birimlerimizin tamamı konuyla ilgili çalışıyorlar. İnşallah yaralılarımızı sağlığına kavuşturup taburcu edeceğiz. Dileriz bu ve buna benzer kazalar da olmaz" diye konuştu.

Amasya'daki kaza göz göre göre gelmiş... 'Yavaş git' uyarısına aldırış etmemişMasatlı, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...