Anneler Günü geldi çattı: Bu yıl önemli bir güne denk gelecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Anneler Günü geldi çattı: Bu yıl önemli bir güne denk gelecek

YAŞAM Haberleri

Doğumundan başlayarak evlatlarının ömrü boyunca yanında olan, onları bırakmayan annelerin en özel günü Anneler Günü'ne çok az bir zaman kaldı. Mayıs ayının gelmesiyle beraber anneler günü ne zaman? sorusu da sıkça aranmaya başladı. Anneler günü önemi ve anneler günü tarihine ilişkin bilgileri haberin detaylarında bulabilirsiniz.

Mayıs ayının ortalarına doğru ilerlerken birçok kişi de Anneler Günü ne zaman, mayısın kaçı anneler günü,anneler günü tarihi gibi aramalar gerçekleştiriyor. Hayatımızın başlangıcından sonuna dek yanımızda olan annelerimizin en özel günlerinden olan Anneler Günü her sene mayıs ayının 2. haftasında kutlanıyor.

ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN 2023

Anneler Günü bu sene için yine Mayıs ayının 2. haftasına denk gelecek. Buna göre 14 Mayıs 2023 Pazar günü Anneler Günü olacak. Anneler Günü için bu tarihin denk gelmesi önemli bir günle de kesiştiği manasına geliyor. 14 Mayıs Anneler Günü, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle aynı güne denk gelecek.

Bundan dolayı Anneler Günü'nde annelerinize bir sürpriz veya organizasyon yapmak istiyorsanız seçim ve oy kullanma saatlerini de dikkate almayı unutmamak gerekecek.

Anneler Günü geldi çattı: Bu yıl önemli bir güne denk gelecek

ANNELER GÜNÜ TARİHİ...

Anneler Günü farklı ülkelerde de kutlanmaktadır. Her ülkede Türkiye'de olduğu gibi Mayıs ayının 2. haftası kutlanmamakta, tarihler değişebilmektedir.

Anneler Günü geleneği Antik Yunanların Yunan mitolojisinden gelmektedir. Mitolojide birçok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verilen yıllık ilkbahar festivali kutlamaları ile başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 sene öncesinden ana tanrıça Kibele için kutluyorlardı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Anna Jarvis'in kaybettiği annesi için 1908 senesinde başlatmış olduğu anma günü, 1914 senesinde Kongre'nin verdiği onayla ABD geneline yayıldı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...