Aşiret düğününde 1 ton et tüketildi, 1 kilo altın takıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri

Şırnak’ta 3 gün süren aşiret düğününde çifte takılan para ve altın dudak uçuklattı. Davetliler için hazırlanan 1 ton etin yanı sıra 40 koyunun kesildiği düğünde Serdar ile Leyla Varol çifti dünya evine girdi.

Şırnak’ta 3 gün süren, binlerce davetlinin katıldığı aşiret düğününde 1 ton et tüketildi, 40 koyun kesildi. Düğünde çiftte 1,5 milyon TL para ve 1 kilo altın takıldı.

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre; Beytüşşebap ilçesine bağlı Mutluca köyünde 3 gün süren aşiret düğününde binlerce davetli katıldı. Davetliler için 1 ton et hazırlanırken, ayrıca 40 koyun kesildi.

Aşiret düğününde 1 ton et tüketildi, 1 kilo altın takıldı

1,5 MİLYON PARA VE 1 KİLO ALTIN TAKILDI

Jirki aşireti mensubu Fikret Öter’in oğlu Serdar ile Leyla Varol çifti dünya evine girdi. Düğünde çifte 1,5 milyon para ve 1 kilo altın takıldı.

Ev sahiplerinden Mehmet Salih Öter, 3 gün süren düğüne binlerce insanın huzur içinde halaylar çektiğini söyledi.

Aşiret düğününde 1 ton et tüketildi, 1 kilo altın takıldı

Yıllardır terör yüzünden burada gönüllerince düğün yapamadıklarını belirten Öter, "Çok şükür şimdi gönlümüzce düğünlerimizi yapıyoruz. Fikret Öter’in oğlunun düğünü bugün herkesin düğününe giden tanıdık bir sima olduğu için her yerden misafirlerimiz geldi. Köylüler 40 koyun kesti. Kendisi de 1 ton et hazırladı. Binlerce insan burada, farklı aşiretlere mensup bireyler huzur içinde halaylar çekti. Katılım sağlayan herkese çok teşekkür ederim" dedi.

(Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...