Aşiret düğününde milyonlar havada uçuştu: Takı yarışında son yılların rekoru kırıldı

Düzenleyen:
Aşiret düğününde milyonlar havada uçuştu: Takı yarışında son yılların rekoru kırıldı

YAŞAM Haberleri

Gevdan Aşiret Lideri Mehmet Aslan’ın oğlu Ceyhun Aslan'ın düğününde takılan takıları görenler gözlerine inanamadı. Görkemli düğünde 150 küçükbaş hayvan kesilirken, damada 4 milyon lira nakit para, geline ise 3 kilo altın takıldı. Düğün, 'son yılların en çok takı takılan düğünü' olarak hafızalara kazındı.

Son zamanların en yoğun katılımlı ve en çok takı takılan düğünü Van'da gerçekleşti. Van'ın Tuşba ilçesinde yapılan ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı kır düğünü ile Gevdan Aşiret Lideri Mehmet Aslan'ın oğlu Ceyhun Aslan dünya evine girdi.

Düğün törenine olan katılımın kendilerini memnun ettiğini ifade eden Mehmet Aslan, "Oğlumun düğününe gerek yurt içinden gerekse yurt dışından değerli insanlarımızın, konuklarımızın gelmesi bizi ziyadesiyle mutlu etti. Ben düğünümüze iştirak eden herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"DÜĞÜNLER BİZİM MUTLU GÜNLERİMİZ"

Damadın amcası Kanaat Önderleri Federasyonu Başkanı Rasim Aslan ise düğüne Türkiye’nin birçok ilinden misafirlerin katıldığını ifade ederek, "Düğün ve taziyeler birlik ve beraberlik için çok önemlidir. Bir kaynaşma meydana geliyor. Belki 5-6 yıl görmediğimiz insanlarla bir düğünde ya da bir taziyede bir araya gelebiliyoruz" dedi.

Aslan, "Düğünler bizim mutlu günlerimiz. Birbirimizi görmek istediğimiz en güzel günler düğünlerdir. Biz federasyon olarak bu kültüre çok önem gösteriyoruz. Bu anlamda yurt içi ve yurt dışından düğünümüze gelen herkese teşekkür ediyor, gelin ve damada bir ömür mutluluklar diliyorum" ifadelerini kullandı.

4 MİLYON TL NAKİT PARA, 3 KİLO ALTIN

150 küçükbaş hayvanın kesildiği düğüne aşiret liderleri, kanaat önderleri, belediye başkanları, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yemek ikramının ardından geçilen takı töreninde ise damada 4 milyon 123 bin TL nakit para, geline 3 kilo altın takıldı. Düğün, son yılların en çok takı takılan düğünü olarak hafızalara kazındı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...