Beyaz örtü indi, Doğu bölgesinin yüksek kesimlerine yılın ilk karı yağdı!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Beyaz örtü indi, Doğu bölgesinin yüksek kesimlerine yılın ilk karı yağdı!

YAŞAM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Yaz ayını geride bıraktık ve sonbahara hazırlanırken kış biraz erken geldi. Doğu Anadolu'nun yüksek noktalarına kar yağmaya başladı bile. Iğdır, Ağrı gibi noktalardaki beyaz örtü görenleri sevindirdi. Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Palandöken'in zirve noktası olarak bilinen Ejder Tepesi'ne mevsimin ilk karı yağdı.

Sonbahara alışmaya çalışırken kış mevsimi, yüksek kesimlerde de olsa etkisini göstermeye başladı bile. Kayseri, Iğdır ve Ağrı gibi yüksek noktalarda etkili olan kar kışın habercisi oldu ve beyaz örtüyü görenler oldukça sevindi. Karın yağdığı yerlerden biri de Erzurum oldu.

Palandöken Kayak Merkezi'nin yüksek kesimleri yağan karla beyaza büründü. Erzurum'da dünden bu yana etkili olan sağanak yağmur, bugün sabah saatlerinde Palandöken Dağı'nda kara dönüştü. Erzurum-Tekman Karayolu'ndaki görüntüler ise tam bir kış havası yaşattı.

Beyaz örtü indi, Doğu bölgesinin yüksek kesimlerine yılın ilk karı yağdı!

İŞLETMECİLER SEZONA HAZIR

Palandöken Kayak Merkezi’nde otel işletmecisi olan Ali Güney yılın ilk karının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Ülkemizin önde gelen kayak merkezlerinden birisinde yılın ilk karının sevincini bu sabah yaşadık. Umarız sezon hedeflediğimiz ve beklentileri karşılayacak boyutta olur. Biz sezona hazırız. Herkesi Erzurum’a ve Palandöken’e bekliyoruz" dedi

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...