Böylesi ilk kez oldu! Katil balina, köpekbalığını 2 dakika içinde öldürdü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Yaşam Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Okyanusun en büyük yırtıcısı olan büyük beyaz köpekbalığı, katil balinanın avı oldu. Normalde toplu avlanmaya çıkan katil balinanın tek başına köpekbalığına saldırması ortaya nefes kesici mücadeleye sahne oldu.

Okyanusun en büyük yırtıcısı denince akla çoğunlukla büyük beyaz köpekbalığı geliyor. Ancak besin zincirinin zirvesi için bir yarışmacı olabilir. İlk kez bir katil balinanın büyük bir beyaz köpekbalığını tek başına öldürdüğü ve tükettiği görüldü; hem de sadece iki dakika içinde.

AVLARINA ORTAK OLARAK SALDIRIRLAR

Orkaların genellikle deniz aslanları, foklar, diğer balinalar ve köpekbalıkları gibi büyük avları yakalamak için birlikte çalıştıkları biliniyor. Ekip olarak avlanarak avın etrafını sarabilir ve ortak zekalarını ve güçlerini saldırmak için kullanabilirler. Ayrıca foklar gibi büyük hayvanları tek başına da avlayabilirler.

Böylesi ilk kez oldu! Katil balina, köpekbalığını 2 dakika içinde öldürdü - 1. Resim

İLK KEZ GÖRÜLDÜ

Bir orka, Güney Afrika'daki Mossel Körfezi açıklarında dünyanın en büyük yırtıcı hayvanlarından biri olan büyük beyaz köpekbalığını ilk kez avlarken görüldü.

Böylesi ilk kez oldu! Katil balina, köpekbalığını 2 dakika içinde öldürdü - 2. Resim

"HAYRET VERİCİ"

Rhodes Üniversitesi'nden Dr Alison Towner, yakındaki bir teknede turistlerin yakaladığı görüntüleri analiz ederek uluslararası bir araştırma ekibini keşfe yönlendirdi. Towner "Şahit olduğumuz şey, çökmüş sırt yüzgeci nedeniyle Starboard lakaplı bir orkanın, iki dakikalık hayret verici bir zaman dilimi içinde tek başına beyaz bir köpekbalığını etkisiz hale getirip onu tüketmesiydi." dedi.

Düzenleyen:  - Yaşam
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...