Çadır kentte yürek ısıtan görüntüler! Cami imamı hoparlöre çocuklar için geçti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çadır kentte yürek ısıtan görüntüler! Cami imamı hoparlöre çocuklar için geçti

YAŞAM Haberleri

Kahramanmaraş'ta, Abdülhamid Han Camii'nin eski imamı Ömer Faruk Hoca, depremden etkilenen çocuklara moral vermek için hoparlörden 'Ali Baba'nın Çiftliği’ni söyledi. Deprem çadırlarının hemen yanından yükselen sesler, hem bölgedeki afetzedelerin hem de izleyenlerin yüreğini ısıttı.

Afetin 3. haftası geride kalırken, bölgede yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Her şeyden habersiz çadır kentte koşturan çocuklarda ise yıkımın etkilerini azaltmak için hem Mehmetçik, hem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı ekipler hem de gönüllü psikologlar seferber oluyor. Oyuncaklar, etkinlikler, şarkılar ve yeniden normal hissetmeye dair her şey çocuklar için el birliğiyle yapılıyor.

ESKİ İMAM BU DEFA HOPÖRLER BAŞINA ÇOCUKLAR İÇİN GEÇTİ

Bölgede çocuklar için psikososyal destek sağlayan psikologlardan biri de Amine Şentürk.

Şentürk depremzede çocukları bir araya toplayarak onlarla oyun oynamak ve deprem psikolojinden uzaklaştırmak isteyince Abdülhamid Han Camii eski imamı da kendilerine sürpriz bir teklifte bulundu.

Çadır kentte yürek ısıtan görüntüler! Cami imamı hoparlöre çocuklar için geçti

YÜREK ISITAN GÖRÜNTÜLER

Depremzede çocuklara anons yapan eski imam Ömer Faruk Hoca, hoparlörden "Ali Baba'nın Çiftliği" şarkısını okuyunca ortaya yürekleri ısıtan görüntüler çıktı.

Dün de Beşiktaş tarafları binlerce depremzede çocuk için, Antalyaspor karşılaşmasında sahayı peluş oyuncuklarla doldurmuş, alkışlanan hareket dünya basınında da gündem olmuştu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...