Dev zincir markete şok baskın: Raflarda olmayan şekerler depodan çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Dev zincir markete şok baskın: Raflarda olmayan şekerler depodan çıktı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Ayçiçek yağı stoklayan marketlere yönelik denetimler sürerken, bu kez de 'şekerde fiyat ve stok fırsatçılığı' yapan marketlere karşı harekete geçildi. Raflarda olması gereken ürünleri depoda saklayan bir zincir markete baskın düzenleyen zabıta ekipleri, stoklanan ürünlere el koyarak işlem başlattı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle ayçiçek yağı ithalatında yaşanan sorun sonrası Türkiye genelinde başlayan yağ stokçuluğuna bir de şeker eklendi. Fiyatı bir anda fırlayan ve vatandaşlar tarafından şikayet edilen konu ile ilgili bakanlık harekete geçti.

Ticaret Bakanlığı şekerde adil rekabeti bozan faaliyetler olduğuna dair son dönemde kamuoyuna yansıyan hususları işleme alarak, şeker fabrikaları nezdinde incelemeler yapıldığını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığı da çuval şeker fiyatının 800 TL'den 575 TL'ye indiğini duyurdu.

Dev zincir markete şok baskın: Raflarda olmayan şekerler depodan çıktı

ŞEKERLER RAFTA DEĞİL DEPODA ÇIKTI

Yapılan incelemeler neticesinde şeker fiyatları düşerken zabıta ekipleri de denetimlerini sıklaştırdı. Diyarbakır’da bir market zincire yapılan denetimler ‘stokçuluk’ iddialarını doğruladı. Zabıta ekipleri ulusal bir zincir markette raflarda olması gereken 300 kilogram şekeri marketin deposunda buldu. Market yetkilisinin savunmasını inandırıcı bulmayan zabıta, bu durumun suç teşkil ederek vatandaşlar ile devleti karşı karşıya getirdiğine dikkat çekerek ürünlere el koyup, durumu Ticaret İl Müdürlüğü’ne bildirdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...