Doğu ve Güneydoğu'nun en büyük dolandırıcıları yakalandı

Düzenleyen:
Doğu ve Güneydoğu'nun en büyük dolandırıcıları yakalandı

YAŞAM Haberleri

Güvenlik güçleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde vatandaşları dolandırarak 26 milyon TL'lik vurgun yapan çeteyi çökertti.

Diyarbakır Emniyeti, geçen yıl sosyal medya siteleri ve ikinci el satış platformları üzerinden vatandaşları dolandıran şebekeyi çökertti. Çok sayıda zanlı tutuklanırken güvenlik güçleri soruşturmayı devam ettirdi. Bu sayede örgüt ile bağlantılı diğer kişiler de tespit edildi.

PARALARI KRİPTOYA YATIRMIŞLAR

Ülke genelinde sadece 30 kişiden 2 milyon TL'lik vurgun yapan çetenin içinde devlet memurlarının da bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerin, bu parayı kripto paraya yatırdığı, burada akladıktan sonra birkaç banka hesabı üzerinden aklayıp kendilerine havale ettiği ortaya çıktı. Böylelikle son bir yılda 26 milyon TL'lik gelir elde ettikleri belirlendi.

ÇEK-SENET, TAPU ELE GEÇİRİLDİ

Bu bilgiler doğrultusunda pazartesi günü Gaziantep, Mersin, Malatya ve Antalya'da 15 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi, 16 kişi gözaltına alındı. İkametgahlarda çok sayıda laptop, cep telefonu, simkart, pos makinesi, çek-senet ve tapu ele geçirildi.

BÖLGEDE GERÇEKLEŞEN EN BÜYÜK OPERASYON

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 14'ü tutuklandı, biri adli kontrol olmak üzereyle iki kişi serbest bırakıldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da faaliyet gösteren dolandırıcılık çetesine yapılan baskının, bu bölge için en büyük operasyon olduğu aktarıldı.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...