Evlerde sonbahar rüzgarı esecek! Mevsimlere göre evinizin havasını değiştirib

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Evlerde sonbahar rüzgarı esecek! Mevsimlere göre evinizin havasını değiştirib

YAŞAM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Sonbaharın renkleri ve doğal dokuları, evinizi keyifli bir mekâna dönüştürmenin en iyi yollarından biridir. Tam da bu mevsime girmiş iken, evinizin havasını ufak dokunuşlar ile değiştirebilirsiniz. İşte size sonbahar ev dekorasyonunda kullanabileceğiniz bazı ilham verici fikirler...

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Sonbaharın gelmesiyle beraber doğanın renk paleti de değişiklik gösterir. 2023 sonbahar trendlerini yansıtan toprak tonları, açık yeşiller, yumuşak bejler ve hafif gri tonları, evinizde otantik ve sıcak bir atmosfer oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Bu renklerin yanı sıra turuncu ve kırmızının farklı tonlarında aksesuarlar da bu doğal renklere uyum sağlayarak evinizin enerjisini yükseltecektir. 

Evlerde sonbahar rüzgarı esecek! Mevsimlere göre evinizin havasını değiştirib

AHŞABIN ZARAFETİ

Artizan (ustalık isteyen-geleneksel) dokunuşların sanatsal vurgular ile birleştiği 2023 trendlerinde, ham yüzeyler ev dekorasyonunda daha fazla yer kaplıyor. Canlandırıcı ve ilham verici bir alan oluşturmak için ahşap, pamuk, kil, seramik, mermer gibi doğal materyallerden yararlanabilirsiniz. Üretiminde bu malzemelerin kullanıldığı mobilyalar ya da aksesuarlar; evlerinize ve bahçelerinize doğal bir şıklık katarken, aynı zamanda huzur veren bir atmosfer oluşturmanızı da sağlayacaktır.

GÖZLERİNİZ YORULMASIN

Aydınlatma, evin atmosferini ve enerjisini etkileyen önemli bir aksesuardır. Aydınlatmalar dekoratif bir obje olarak dekorasyonunuzu zenginleştirirken yaydığı ışık ile ortamın havasını tamamen değiştirebilir. Özellikle sonbahar ve kış aylarında, sarı tonlu ve göz yormayan aydınlatmalarla iç mekândaki sıcak ambiyans desteklenebilir. Abajurlar, lambaderler veya yer lambaları gibi seçeneklerle de belirli bir alanı vurgulayarak mekânınıza şık bir hava katabilirsiniz.

Evlerde sonbahar rüzgarı esecek! Mevsimlere göre evinizin havasını değiştirib

BİTKİLERDEN FAYDALANIN

Sonbaharın taptaze enerjisi evinizde hissetmek ve her daim doğaya yakın olmak için bitkiler ideal bir tercihtir. Zevkinizi yansıtan saksı bitkilerini evinizin farklı noktalarına yerleştirerek yaşayan ve enerjisi yüksek bir ortam oluşturabilirsiniz. Son zamanların trendlerinden biri olan dekoratif bitki tasarımlarını da dekorasyonlarınızda kullanarak aynı etkiyi yakalayabilirsiniz.

YASTIK VE PİKELER

Battaniye, pike ve yastıklar serinleyen havalarla birlikte evinizde oluşturmak istediğiniz sıcak ve huzurlu bir ortamın bir diğer vazgeçilmezi de aksesuarlardır. Özellikle sonbahar temasını yansıtan, toprak tonlarındaki yastıklar küçük ama etkili dokunuşlar katabilir. Bu mevsime özgü renk ve desenlerle tasarlanan tekstil ürünlerini kullanabilirsiniz.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...