Gündüz geceye döndü! Yağış ve fırtına Ankara'yı esir aldı

Düzenleyen:
Gündüz geceye döndü! Yağış ve fırtına Ankara'yı esir aldı

YAŞAM Haberleri

Son dakika haberi: Ankara'da yoğun yağış başladı. Çankaya, Etimesgut, Yenimahalle, Sincan ilçelerinde dolu ve sağanak yağış başladı.

Ankara'da günlerdir etkili olan sağanak, hayatı zorlaştırmaya devam ediyor. Fırtına ve beraberinde gelen sağanak Başkentte yeniden etkili olmaya başladı. Özellikle Çankaya, Etimesgut, Yenimahalle ve Sincan ilçelerinde etkili olan dolu ve sağanak nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağmurla birlikte gelen rüzgar görüş mesafesini de büyük oranda etkilerken şehir gündüz vakti neredeyse tamamen karardı.

MAHSUR KALANLAR ZOR ANLAR YAŞADI

Kentin çeşitli noktalarında çatılar uçtu, ağaçlar devrildi. Mazgalların tıkanmasıyla caddeler sular altında kaldı. Fırtınanın etkisiyle birlikte devrilen ağaçlar otomobillerin üzerine düşerken, başta Çankaya ilçesi olmak üzere Mamak, Keçiören, Yenimahalle, Pursaklar, Altındağ, Sincan ve Etimesgut’taki yollarda mahsur kalan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Şehrin en yoğun noktalarında olan Sıhhiye Köprüsü’nde oluşan metrelerce su birikintisi araç geçişini imkansız hale getirdi. Göle dönen caddelerde mahsur kalan vatandaşlar ise korku dolu anlar yaşadı. Çatılarda ve otomobillerde meydana tahribatlar maddi hasara sebep oldu.

Gündüz geceye döndü! Yağış ve fırtına Ankara'yı esir aldı

ALT GEÇİTLER SUYLA DOLU, TRAFİKTE AKSAMALAR YAŞANDI

Öğleden sonra aniden bastıran ve kentin tamamında etkili olan yağış nedeniyle bazı alt geçitler suyla doldu. Bazı cadde, bulvar ve sokaklarda da trafikte aksamalar yaşandı. Kentin merkezinde sağanağa metro istasyonları ve otobüs duraklarında yakalanan vatandaşlar, dakikalarca yağmurun dinmesini bekledi.

Sağanaktan en çok etkilenen ilçelerden biri ise Çankaya oldu. Yağmur suları, Kırkkonaklar semtinde bulunan vadiyi adeta nehre dönüştürdü.

Gündüz geceye döndü! Yağış ve fırtına Ankara'yı esir aldı

METREKAREYE 20 KİLOGRAM YAĞIŞ

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, metrekareye 20 kilogram yağış düştüğünü, kendilerine önemli bir ihbar ulaşmadığını bildirdi. Çataklı, gelişmeleri AFAD Başkanlığında takip ettiklerini bildirdi.

Gündüz geceye döndü! Yağış ve fırtına Ankara'yı esir aldı

AKŞAM SAATLERİNE KADAR SÜRECEK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, konuya dair bir açıklama yaptı ve Başkentlileri yağış konusunda uyardı. Açıklamada, "Bugün Ankara'da başlayan ve merkeze yönelen gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir.  Büyükşehir Belediyemiz tüm birimlerinden 1277 araç 3138 personeliyle teyakkuz halinde olup, vatandaşlarımızın da yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz" ifadeleri yer aldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...