Herkes onu Müge Anlı ile tanımıştı: Alime Toprak'ın cezası belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Herkes onu Müge Anlı ile tanımıştı: Alime Toprak'ın cezası belli oldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

2 yıl önce Mersin'de çalıştıkları serada çıkan tartışma sonucu kocasının katili olan Alime Toprak, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Toprak'ın meşru müdafa dolayısıyla tutuksuz yargılanması talep edilmişti.

2 yıl önce Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılarak kocasının katilini arayan Alime Topark'ın, cinayeti işlediği ortaya çıkmış, bunun üzerine tutuklanmıştı. Programda cinayeti itiraf etmesinin sonra yaşadığı şiddeti ve acıları anlatan Toprak'ın sözleri kamuoyunu derinden yaralamıştı. Bu gelişmelerin akabinde mahkemeye çıkan Alime Toprak, haksız tahrik indirimlerinin uygulanmasından dolayı 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Herkes onu Müge Anlı ile tanımıştı: Alime Toprak'ın cezası belli olduAlime Toprak'ın avukatı Şifa Özdemir, "Haksız tahrik indirimi müvekkilin yaşadığı şiddetin ağırlığı karşısında çok hafif ve adil olmayan bir karar olacaktır. Meşru müdafaa vardır." sözleriyle genç kadının tahliyesini talep etti.

TAHRİK İNDİRİMLERİ UYGULANDI

Silifke Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında taraf avukatları hazır bulunurken, tutuklu sanık Alime Toprak ise Anamur Kapalı Cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katıldı. Daha önceki duruşmalardaki savunmasını tekrarlayan Alime Toprak, tahliyesini talep etti.

Bir önceki duruşmada Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaasında Toprak'ın haksız tahrik indirimleri uygulanarak kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etmişti.

Mahkeme heyeti sanık ve avukatların mütalaaya karşı savunmasını dinleyerek, kararını verdi. Heyet, Toprak'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, haksız tahrik indirimlerinin de uygulanmasından dolayı cezası 15 yıl oldu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...