Heyelan sebebiyle kapanan Bolu Dağı Tüneli'nde son durum: Yarın açılması bekleniyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Heyelan sebebiyle kapanan Bolu Dağı Tüneli'nde son durum: Yarın açılması bekleniyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bolu’da dün akşam 19.00 saatleri sırasında Bolu Dağı Tüneli’nde meydana gelen heyelan nedeniyle kapanan yolda çalışmalar sürüyor. Toprak kayması sonrası bölgenin son durumu havadan drone ile görüntülendi. Tünelin yarın trafiğe açılması bekleniyor.

Bolu Valisi açıklama yaptı. Bolu Dağı Tüneli'nin yarın trafiğe açılması bekleniyor.  Bolu Valisi, kentte ciddi bir şekilde yağmur yağdığını belirterek,  "Önümüze başka bir sürpriz çıkmazsa, aksilikle karşılaşmazsak yarın gün içerisinde açılması planlanıyor. Çalışmalar buna göre yürütülüyor. Fakat heyelanın geldiği yerin de belli bir kontrol altına alınması gerekiyor. Şu aşamada kapalı” diye konuştu.  Dün akşam saatlerinde Bolu Dağı Tüneli Ankara yönü girişinde yoğun kar yağışı sonrasında karların erimesi ve kuvvetli rüzgar sebebiyle heyelan meydana geldi. Tünelin üzerindeki toprağın kaymasıyla TEM Otoyolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

SÜRÜCÜLER D100 KARAYOLUN’NA YÖNLENDİRİLİYOR

Olay yerine gelen karayolları ve polis ekipleri toprak altında canlı ya da araç olup olmadığını tespit ettikten sonra temizleme çalışmaları başlattı. TEM Otoyolu’nda seyir halinde olan araçlar ise, Abant Kavşağı ve Kaynaşlı Kavşağı’ndan D100 Karayolu’na yönlendiriliyor.

BOLU DAĞI TÜNELİ’NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Sabahın erken saatlerinde yol temizleme çalışmaları ve heyelanın yaşandığı bölgede incelemelere yeniden başlandı.  Bolu Dağı Tüneli’nde meydana gelen heyelanın boyutu havadan görüntülendi.

Heyelan sebebiyle kapanan Bolu Dağı Tüneli'nde son durum: Yarın açılması bekleniyor

                                        

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...