İstanbul için 'kırmızı seviye' uyarı! Meteoroloji uzmanı açıkladı, tedbirli olun

Düzenleyen:
İstanbul için 'kırmızı seviye' uyarı! Meteoroloji uzmanı açıkladı, tedbirli olun

YAŞAM Haberleri

Geçtiğimiz haftalarda kar yağışına teslim olan İstanbul için yeni bir uyarı daha geldi ancak bu kez tehlike Sibirya'dan değil çöllerden geliyor. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, çöl tozları için tarih verdi, "astım hastaları tedbirli olmalı" dedi. Hava sıcaklıkları ile ilgili de bilgi veren Ökten, "kemiklerimiz ısınmaya başlayacak" müjdesini paylaştı.

Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgası ile birlikte adeta kara teslim olan İstanbul'da Mart ayı, kış aylarını aratmadı. Nisan ayının gelmesi ile birlikte sıcaklıklar artacak mı, İstanbul'da hava nasıl olacak merak edilirken Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından konuya dair açıklamalarda bulundu.

Uydu görüntülerini inceleyen ve meteoroloji tahminlerinde bulunan Ökten, İstanbulluları 'kırmızı seviye' diyerek uyardı. Önümüzdeki günlerde çok az yağış beklendiğini ve sıcaklıkların yükseleceğini belirten uzman isim, "Bahar hazırlığı başlasın" dedi.

"HAVALAR ISINIYOR"

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ökten, "16 günlük beklenen toplam yağış. Çok az bir yağış bekleniyor. Havalar ısınıyor. Arada normal bir soğuma olsa da kısa süreli. Bahar hazırlığı başlasın..." ifadelerini kullandı.

"Nisan'ın ilk haftası için tişörtleri hazırlayın" diyen Ökten, "Sıcaklık 25 dereceye çıkacak. Kemiklerimiz ısınmaya başlayacak. Pazar gününden itibaren mutlak bahar geliyor..." dedi.

"GÖKYÜZÜ KAHVERENGİ OLACAK"

Sıcaklıkların artacağı müjdesini veren Ökten, sonrasında ülkenin batısı ve özellikle İstanbul için kritik bir uyarıda bulundu. Yoğun çöl tozunun önümüzdeki günlerde yurtta etkili olacağını belirten meteoroloji uzmanı, "Dikkat! Mart ayının son günü yoğun çöl tozu etkili olacak. Özellikle ülkenin batısında gökyüzü kahverengi olacak. Astım hastaları tedbirli olmalı. İstanbul için Kırmızı seviye çöl tozu riski var..." uyarısında bulundu.

İstanbul için 'kırmızı seviye' uyarı! Meteoroloji uzmanı açıkladı, tedbirli olun

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...