İstanbullular dikkat! Pencereleri kapatın: İğrenç kokunun nedeni belli oldu: Azot dioksit 

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
İstanbullular dikkat! Pencereleri kapatın: İğrenç kokunun nedeni belli oldu: Azot dioksit 

YAŞAM Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

İstanbul'da yaşayan vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren şehirdeki kötü kokudan muzdarip! Dışarıdaki iğrenç kokunun nedeni belli oldu.

İstanbul'da yaşayan vatandaşlar kötü kokunun sebebini merak ediliyor. Kokudan rahatsız olan ve etkilenmek istemeyen vatandaşlar kapılarını, pencerelerini sıkı sıkı kapatıyor. Ortaya çıkan kokunun nedeni ise azot dioksit.

AZOT DİOKSİT ORANI YÜKSELDİ

Hava durumuna ilişkin sık sık paylaşımlarda bulunan Hava Forum sayfası bu defa İstanbul’daki azot dioksit oranının yükseldiğini ve bu durumun koku yapabileceğini bildirdi. İstanbul'un bazı bölgelerinde daha baskın hissedilen kokunun daha ne kadar süreceği ise bilinmiyor.

Hava Forum sayfası paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“İstanbullular an itibarıyla kentte azot dioksit oranı yükseldi, hava koku yapabilir. Bulunduğunuz yerde hava kokuyor mu?”

https://twitter.com/HavaForum/status/1716195154439057516

AZOT DİOKSİT NEDİR?

Azot dioksit, formülü NO2 olan, kırmızımsı kahverengi ve zehirli bir gaz. Azot dioksi keskin bir kokuya sahip olan bu gazın kokusu klor gazına benziyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...