İzmir Buca'daki orman yangını kontrol altına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İzmir Buca'daki orman yangını kontrol altına alındı

YAŞAM Haberleri  / İHA

İzmir'in Buca ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin havadan ve karadan hızlı müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Ege bölgesinde son günlerde orman yangınları bir hayli arttı. Manisa, Muğla, Aydın ve Antalya'da çıkan yangınların ardından İzmir'de de yangınlar çıktı. İzmir'in Buca ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın ekipleri harekete geçirdi.

Saat 16.15 sıralarında Buca Koop Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler müdahale etti.  Yangın 2 uçak, 2 helikopter, 16 arazöz ve 1 dozerle söndürüldü. Bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

ALİAĞA'DA ORMANLARA GİRİŞ YASAĞI

Öte yandan orman yangınlarına sebebiyet vermemek amacıyla Aliağa’da 31 Ekim’e kadar ormanlık alanlara girişin yasaklandığı öğrenildi. İzmir İl Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu tarafından alınan 28.04.2022 tarih ve 2022 /1 sayılı kararın 31. Maddesine dayanarak 31 Ekim 2022 tarihine kadar Aliağa’da ormanlık alanlara girmek, piknik yapmak ve ateş yakmak yasaklandı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...