Kar geri geliyor! 15 Şubat hava durumu

Düzenleyen:
Kar geri geliyor! 15 Şubat hava durumu

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürşüğü 15 Şubat 2022 hava durumu raporunu yayımladı. Yurt genelinde havanın parçalı bulutlu olacağı ve önemli bir değişiklik yaşanmayacağı açıklandı. Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen Şubat ayının son haftasını işaret ederek, "Şubat son haftasında soğuk ve yağışlı hava kütlesi Türkiye'de etkili olabilir. 2-3 gün sürecek ve Sibirya üzerinden sarkacak. İstanbul dahil ülkede kar yağışı yapar." dedi.

Meteorolojiden alınan son bilgilere göre; Yurt genelinde yağış beklenmiyor, kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.

BUZLANMA VE DON OLAYI

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

RÜZGAR

Hava sıcaklığı; önemli bir değişikliğin olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KAR GERİ GELİYOR

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen de ayın son haftasına işaret etti. Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Şubat son haftasında soğuk ve yağışlı hava kütlesi Türkiye'de etkili olabilir. 2-3 gün sürecek ve Sibirya üzerinden sarkacak. İstanbul dahil ülkede kar yağışı yapar. Uzun vadeli hava tahminlerinin gerçekleşme olasılığı % 70'in altındadır. Bu nedenle değişebilir takip edeceğiz" dedi.

Kar geri geliyor! 15 Şubat hava durumu

Kar geri geliyor! 15 Şubat hava durumu

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 5
İstanbul: Parçalı bulutlu 9
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 13
Adana: Parçalı bulutlu 17
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 17
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 8
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 9
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -1
Diyarbakır: Az bulutlu 13

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...