Kar yeniden geliyor: İstanbul için uyarılar peş peşe...

Düzenleyen:
Kar yeniden geliyor: İstanbul için uyarılar peş peşe...

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. MGM'den yapılan değerlendirmelere göre yarından itibaren aralıklarla kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Kar yağışının pazar günü öğle saatlerine kadar süreceği tahmin ediliyor.

Geçen hafta İstanbul'da etkili olan kar yağışı yer yer 40 santime kadar ulaşmış, Mart ayında adeta kış mevsimini yaşatmıştı. Pazar günü sona eren yağışlar, Çarşamba akşamı sağanak olarak yeniden etkisini hissettirmeye başladı. Önümüzdeki günlerde sıcaklıkların iyice düşmesi ile sağanak, yerini kar yağışına bırakacak.

CUMARTESİ GÜNÜ ETKİSİNİ ARTIRACAK

İstanbul'da beklenen kar yağışı ile ilgili uyarılar peş peşe geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul için kuvvetli kar yağışı uyarısı yapıldı.

Cuma gününden itibaren İstanbul’da aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli kar sağanakları beklendiği aktarılan açıklamada, "Cumartesi günü kar yağışlarının etkisini daha da arttırarak Pazar günü öğle saatlerine kadar iç ve yüksek kesimleri ağırlıklı olmak üzere yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Meteoroloji uyarısına göre, yağışların yarın sabah 05.00'te başlaması beklenen yağışlar pazar günü 12.00'ye kadar süreceği öngörülüyor. 

VALİ YERLİKAYA: TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Yerlikaya'nın tweet'inde "Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün verilerine göre 18 Mart Cuma günü (Yarın) İstanbul'da aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Kar yağışlarının Cumartesi günü etkisini artırarak devam etmesi öngörülüyor. Dikkatli olalım, tedbiri elden bırakmayalım" ifadeleri yer aldı.

Kar yeniden geliyor: İstanbul için uyarılar peş peşe...
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın tweeti

BİR AÇIKLAMA DA İBB'DEN

Meteoroloji'nin ardından bir açıklama da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapıldı. AKOM'a dayandırılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Cuma sabahtan itibaren İstanbul'da soğuk ve yağışlı havanın etkili olması ile birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Cumartesi beklenen kar yağışı ile farklı bölgelerde 5-15 cm aralığında kar kalınlıklarının oluşabileceği tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...