Meteoroloji uyardı: Kar yağışı etkisini artıracak (24 Ocak 2022 hava durumu)

Düzenleyen:
Meteoroloji uyardı: Kar yağışı etkisini artıracak (24 Ocak 2022 hava durumu)

YAŞAM Haberleri

Meteorolojinin 24 Ocak 2022 hava durumu tahmin raporuna göre; yurdun büyük bölümünde etkisini hissettiren kar yağışı yer yer yoğun bir şekilde devam edecek. Meteorolojinin İstanbul dahil birkaç il için turuncu ve sarı kodlu uyarı vermesiyle birlikte birçok noktada kamu kurumları ve üniversiteler tatil edildi. Yoğun yağışın, etkisini gün içerisinde kuvvetli bir şekilde hissettirmesi bekleniyor.

Meteoroloji son dakika haberi: '24 Ocak 2022 hava durumu nasıl olacak, İstanbul'da kar yağışı devam edecek mi' sorularının cevapları merak edilirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Özellikle dün etkisini yurt genelinde hissettirmeye başlayan kar yağışı Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da etkisini gün içerisinde sürdürecek.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA

Hava sıcaklığı yurdun kuzeybatısı ile güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin 4-6 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında olacak.

Yağışların Osmaniye ile Hatay kıyılarında yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenirken Muğla, Antalya ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesiminde karla karışık yağmur ve yer yer kar bekleniyor. İstanbul'un kuzey ve batısı ile boğaz çevresi, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir ve Bursa'nın Marmara'ya bakan kıyı ilçeleri ile Konya, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan ve Bingöl'de kuvvetli ve yer yer yoğun kar görülecek.

Meteoroloji uyardı: Kar yağışı etkisini artıracak (24 Ocak 2022 hava durumu)

İSTANBUL İÇİN TURUNCU KODLU UYARI

İstanbul’da kar yağışı sabah saatlerinden itibaren etkisini artırmaya başladı. E-5 karayolu karla kaplanmaya başlarken, sürücülerin görüş mesafesi de düşmeye başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul, Muğla ve Antalya için turuncu kodlu uyarı verirken Bingöl, Elazığ, Erzincan ve Tunceli içinse sarı kodlu uyarı yayımladı. Bu illerde yaşayan vatandaşların yoğun kar yağışı ve fırtına konusunda dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji uyardı: Kar yağışı etkisini artıracak (24 Ocak 2022 hava durumu)24 Ocak 2022 hava durumu tahmini

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı -4
İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (Yağışların kuvvetli poyrazla birlikte kuzey ve batısı ile boğaz çevresinde yer yer yoğun olması bekleniyor.) 3
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 5
Bursa: Çok bulutlu ve kar yağışlı (Yağışların kuvvetli poyrazla birlikte Marmara'ya bakan kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.) 1
Adana: Çok bulutlu 9
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, kentin kıyı kesimleri gündüz saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, akşam ve gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar, 70-100 metre üzeri rakımlı yerleri kar, doğusunun iç ve yüksek kesimleri yoğun kar yağışlı 8
Samsun: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı 4
Trabzon: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı 6
Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -3
Diyarbakır: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı, yağışlar kentin kuzey kesimlerinde yoğun kar şeklinde 1

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...