Türk bilim adamlarının tevazu yarışı... Naci Görür'den Celal Şengör kıyaslamasına mütevazi cevap

Düzenleyen:
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın katıldığı bir televizyon programında yayının bittiğini düşenerek söylediği sözler gündeme oturdu. Ortaylı, deprem bilimci Prof. Naci Görür hakkında “O depremi biliyor. Bizim Celal'den daha iyidir” ifadelerini kullandı. Ortaylı’nın yakın arkadaşıyla ilgili kırdığı pot sosyal medyada hızla yayılırken, Ortaylı'nın sözlerine Naci Görür'den mütevazi bir karşılık geldi. Jeolog Prof. Dr.Celal Şengör'le kıyaslanmasından onur duyduğunu belirten Görür, "Şengör'ün uluslararası şöhret ve konumu bizim hayallerimizi süsleyen bir konudur" diyerek cevap verdi.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın, katıldığı bir televizyon programında yakın arkadaşı yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör hakkında söyledikleri sosyal medyanın gündemine oturdu.

'O BİZİM CELAL'DEN DAHA İYİDİR'

Yayını sonlandırmadan hemen önce sunucu, deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür ile birlikte yaptıkları "Sesimi Duyan Var mı?" programının önümüzdeki günlerde yayınlanacağını belirtti.

Naci Görür'ün Kahramanmaraş depremini önceden bildiğini söyleyen İlber Ortaylı, programın sona erdiğini düşünerek, Celal Şengör'ü kastedip Naci Görür için "O bizim Celal'den daha iyidir" dedi.

Programın sunucusu Candaş Tolga Işık, Ortaylı'nın sözleri karşısında şaşkınlıkla tebessüm etmekle yetindi.

Sesinin duyulduğundan haberi olmayan Ortaylı ise bu sözleri ile sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi.

'BENİM İÇİN BİR ONURDUR'

Ortaylı'nın sözlerine deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den cevap gecikmedi. Jeoloji Profesörü Dr. Cemal Şengör ile kıyaslanmasınan onur duyduğunu belirten Görür, İlber Ortaylı'ya övgü dolu sözleri için teşekkür etti.

"Celal’in ulusal ve uluslararası şöhret ve konumu bizim hayallerimizi süsleyen bir konudur." diyen Görür, mütevazı cevabı ile  Ortaylı'nın gafını krize dönüşmeden  savuşturdu.

Görür mesajında şu ifadeleri kullandı:

"İlber Ortaylı hocamın hakkımda söylediği güzel sözler için teşekkür ederim. Ülkemizin yetiştirdiği ender yerbilimcilerden sayın Celal Şengör’le kıyaslanmak da beni ayrıca onore etti. Ancak, Celal’in ulusal ve uluslararası şöhret ve konumu bizim hayallerimizi süsleyen bir konudur."

Türk bilim adamlarının tevazu yarışı... Naci Görür'den Celal Şengör kıyaslamasına mütevazi cevap

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...