Nevresim, yatak ve yastıklarda oluşan sarı lekelere, bu yöntem ile veda edeceksiniz! Birkaç damlası yeterli

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Nevresim, yatak ve yastıklarda oluşan sarı lekelere, bu yöntem ile veda edeceksiniz! Birkaç damlası yeterli

YAŞAM Haberleri

Yatak, nevresim ve yastıklarda bilinmeyen sebeplerden ötürü oluşan sarı lekelerden doğal yollar ile kurtulmak mümkün. Bu formülle lekelere güle güle diyeceksiniz!

Kimi zaman uzun süreli kullanımdan kimi zaman yanlış kullanımdan kimi zaman ise sebepsiz yere ortaya çıkan sarı lekeler, birçok kişiyi huzursuz eder. Nevresim, yastık ve özellikle de yatakta gözlenen sarı lekeler, birçok kişiye pis bir alanda olduğunu hissettirir. Bu sebep ile hem sarı leke oluşumunun nasıl önleneceği hem de oluşmuş olan sarı lekelerin nasıl temizlenebileceği arama motorlarında sıklık ile sorgulanan başlıklarından birisi olarak karşımıza çıkar.

Sarı leke oluşumuna birçok farklı faktör sebep olabilir. Bu noktada ilgili lekeli alana olabildiğince hızlı müdahale edilmesi, lekenin yer edinmemesi açısından önemlidir. Leke temizliğinde önemli olan bir başka nokta ise ilgili alanların olabildiğince kimyasal kullanılmadan temizlenmeye çalışılmasıdır. Peki, sarı lekelerden doğal yollar ile kurtulmak mümkün müdür?

Nevresim, yatak ve yastıklarda oluşan sarı lekelere, bu yöntem ile veda edeceksiniz! Birkaç damlası yeterli

SARARAN YATAKLARA ETKİLİ ÇÖZÜM!

Yataklarda oluşan sarı lekelerden kurtulabilmek için öncelikle elektrik süpürgesine takılacak olan uygun bir aparat yardımı ile yatağın iyice süpürülmesi gerekir. Yoğun toz oluşumundan kurtulduktan sonra temizlik için bir sonraki aşamaya geçilebilir.

Yatakta oluşan sarı lekeleri temizlemek için ilk olarak 1 yemek kaşığı oksijenli su ve 3 yemek kaşığı karbonatı karıştırın. Karbonat eridikten sonra karışımın içine birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin. Homojen hale gelen karışımı, sarı lekenin üzerine dökün ve bir süre bekletin. Sonrasında ilgili bölgeyi bir bez ile silin. Islak bölge kuruduktan sonra temizlediğiniz alanı tekrar süpürün.

UÇUCU YAĞLARDAN YARDIM ALIN!

Oluşan sarı lekelerden kurtulmak isteyenler için uçucu yağların da oldukça etkili olduğu bilinir. Bir bardak kabartma tozuna birkaç damla lavanta yağı veya herhangi bir uçucu yağ damlatıp karıştırın. Karışımı sarı lekenin üzerine sürün ve ardından da kurumaya bırakın. Kuruyan tortuyu bir bez yardımı ile alın.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...