Resimde kaç karpuz var? Bilen dahi sayılıyor… Doğru cevap öğrenenleri şaşırtıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Resimde kaç karpuz var? Bilen dahi sayılıyor… Doğru cevap öğrenenleri şaşırtıyor

YAŞAM Haberleri

Sosyal medyada paylaşılan optik illüzyon görseli viral oldu. Bulmacayı hazırlayanlar, bu testi yüksek zeka sahibi kişilerin 30 saniye içinde çözebileceğini söyledi. Peki, resimde kaç karpuz var? Doğru cevabı istenen sürede verebilecek misiniz? Hazırsanız başlayalım…

Zekaya yönelik testler ve bulmacalar sıklıkla sosyal medyada karşımıza çıkıyor. Son dönemin en popüler bulmacalarından biriyle daha karşınızdayız. Bu bulmaca, IQ seviyesini tespit etmek için uzmanlar tarafından hazırlandı. Yüksek zeka sahibi kişiler, resimde kaç karpuzun olduğuna kısa sürede cevap veriyor.

Optik illüzyonlar, farklı bakış açılarıyla bakıldığında farklı görünümleri olan bir nesnenin, çizimin veya resmin akıllara durgunluk veren bir gösterimidir. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi birçok optik yanılsama türü vardır. Bu optik yanılsamalar, aynı zamanda psikanaliz alanının da bir parçası… Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan görüntülere farklı bakabilir.

Resimde kaç karpuz var? Bilen dahi sayılıyor… Doğru cevap öğrenenleri şaşırtıyor

Yukarıdaki görselde kaç tane tam karpuzun olduğunun cevabı isteniyor. Şimdi resme dikkatlice bakın.

Bu optik illüzyonda kaç tane bütün karpuz görebiliyorsunuz? Sadece resme dikkatlice bakın. Görüntüde takılıp kalmanız durumunda, doğru cevabı öğrenmek için aşağıdaki çözüm görüntüsüne bakın.

Optik illüzyonlar bazen hem eğlenceli hem de zorlayıcı olabilir. Bazı bulmacaların çözülmesi sadece birkaç saniye sürebilirken, bazıları ise saatlerinizi alabilir.

Hala bulamadıysanız merak etmeyin, aşağıdaki çözüm görseli ile size yardımcı olacağız.

Zaman daralıyor…

Süre sona eriyor…

3…

2…

1…

Ve bitti!

Bazılarınızın doğru cevabı bir çırpıda vermiş olduğunu tahmin ediyoruz.

Bulamayanlar için doğru cevabı aşağıdaki çözüm görseli ile verdik.

Resimde kaç karpuz var? Bilen dahi sayılıyor… Doğru cevap öğrenenleri şaşırtıyor

DOĞRU CEVAP: 5

BU BULMACAYI SEVDİYSENİZ AŞAĞIDAKİLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR…

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...