Samuray kılıçlı katilin aklı başındaymış

Düzenleyen:
Samuray kılıçlı katilin aklı başındaymış

YAŞAM Haberleri

İstanbul Ataşehir'de mimar Başak Cengiz, Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla öldürülmüştü. Katil zanlısının ailesi, oğullarının akli dengesinin yerinde olmadığını savunmuştu. Ancak Adli Tıp, bu iddiaların asılsız olduğunu ortaya çıkardı.

Türkiye, 9 Kasım akşamı İstanbul Ataşehir'de işlenen bir cinayet ile sarsıldı. 28 yaşındaki mimar Başak Cengiz, bir sitenin önünden geçtiği sırada hiç tanımadığı Can Göktuğ Boz (27) tarafından samuray kılıcıyla öldürüldü. Nişanlı olan Başak toprak altına, zanlı ise demir parmaklıklar ardına girdi. 

Samuray kılıçlı katilin aklı başındaymış

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETLE YARGILANIYOR

Boz hakkında 'tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet talebiyle dava açıldı. Ayrıca 'silahla tehdit' ve 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet” suçlarından da toplam 2 yıl 6 aydan 6 yıla kadar hapsi istendi.

ADLİ TIP'IN RAPORU ÇIKTI

Davaya bakan Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, psikolojik problemleri olduğu iddia edilen Can Göktuğ Boz’un akıl sağlığın araştırılmasını talep etti. Bunun için tutuklu sanık Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Adli Tıp tarafından hazırlanan rapor, bugün mahkemeye ulaştı.

"AKIL SAĞLIĞI YERİNDE"

Rapora göre Boz’un kendisinde ceza sorumluluğunu etkileyecek ya da ortadan kaldıracak mahiyette herhangi bir akıl hastalığı veya akıl zayıflığı bulunmuyor. Suç tarihinde ve diğer günlerde herhangi bir akli arıza içinde olduğuna delalet edecek tıbbi bulgu ve belgeye de rastlanmadı. Sanığın, ceza sorumluluğunun tam olduğu vurgulandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...