Son dakikada hacı adayı

Son dakikada hacı adayı

YAŞAM Haberleri

Yaş haddine bir gün kala kuradan çıkıp mübarek topraklara gelen 65 yaşındaki 17 hacı adayı hicri 1443 haccının ilgi odağı oldu.

BURAK VARLIK | MEKKE

Suudi Arabistan Hac Bakanlığının bu sene 1 Temmuz 1957 tarihinden önce doğanlara hac vizesi vermemesi sebebiyle gözler 65 yaşına bir gün kala mukaddes topraklara gelmeye hak kazananlara çevrildi. 65 yaşından gün almasına rağmen, bir günlük fark ile kutsal topraklara gelen 17 Türk vatandaşı ise ilgi odağı oldu.

Türkiye’de yaklaşık 1,5 milyon kişi hacı olabilmek için sıra beklerken, anne ve babalarının kucaklarında mübarek beldeye gelen 4-5 aylık çocuklar kafilenin ve tavafın büyük ilgisini çekiyor. Dört aylık Mustafa Eymen bebek anne ve babasıyla birlikte mübarek beldeye gelen en küçük yaştaki misafirlerden biri. Aksaray’dan mukaddes mekâna gelen Melendizli ailesinin dört aylık bebekleri Mustafa Eymen, otelde elden ele dolaşıyor, Kâbe’de anne ve babasının kucağında tavafa eşlik ediyor. Böyle kutlu bir yolculukta bebeğinin de yer almasından mutluluk duyan annesi, kafilenin yardımcı olması sebebiyle hiçbir zorluk yaşamadığını ifade etti. Ailelerin bebeklerini getirmelerinde herhangi bir engel bulunmuyor. İzmir 3. Kafile ile Mekke-i mükerremeye Manisa’dan gelen Nurettin Çiftçi ise kendisinden dört gün daha büyük olan eşini Türkiye’de bırakarak yalnız başına gelmek mecburiyetinde kaldı. Yaş sınırına takılan eşinin gelememesine üzülen Nurettin Çiftçi “Böyle bir durum ile karşılaşacağımız aklımızın ucundan geçmezdi” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...