Stres kaynağınızı kayıt altına alın

Stres kaynağınızı kayıt altına alın

YAŞAM Haberleri

Çağımızın hastalığı hâline gelen stres, uyum sağlanması ya da tepki verilmesi gerekli herhangi bir tehlike durumunda vücudun gösterdiği doğal bir reaksiyondur.

DUYGU YILMAZ

Zihnin gün içinde tehlikeli algıladığı olaylarda sinir sistemi adrenalin hormonu salgılar ve vücut “alarma” geçer. Stresle başa çıkabilmek için sebep olan şeyi tespit etmelisiniz. Kaynağına yoğunlaşmanız, onunla baş etmek için yöntemler bulmanızı kolaylaştırır. Stresli olduğunuz, kalp atışlarınızın hızlandığı anlara dair düzenli günlük tutabilirsiniz. Bu kayıtlar sizin farkındalığınızı artıracaktır. Nefes ve gevşeme egzersizleri de stres düzeyinizi kontrol altına almanızı sağlar. Çocuk ve gençleri etkisi altına alan stres için ise çocukların can kulağıyla dinlenmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar “İletişimde odak noktanız çocuğunuz olmalı. Sözünü kesmeden, yargısız kendisini ifade etmesine imkân tanımalısınız” diyor.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...