Terör ve savaş mağdurları iftarda buluştu

Terör ve savaş mağdurları iftarda buluştu
Başlık ResmiTerör ve savas magdurlari iftarda bulustu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde terör mağdurları ile Suriyeli sığınmacılar, İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Kaydet
|

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde terör mağdurları ile Suriyeli sığınmacılar iftar programında bir araya geldi.

İlçe Müftülüğü tarafından bir düğün salonunda düzenlenen iftar programı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, tarihinde zarafet, nezaket ve estetikle anılan Mardin’in maalesef son bir yıldır hep şiddet, huzursuzluk ve terörle anıldığını söyledi.

Terörün yakıcı etkileriyle birçok vatandaşın yerinden yurdundan olduğunu anlatan Güldoğan, şunları kaydetti:

“Birçok Nusaybinli kardeşimiz bu gün ilçemizde bizlerle birliktedirler. Yine Suriye’deki olumsuz gelişmelerden ötürü yerinden yurdundan olan birçok kardeşimiz ülkemizde, ilçemizde yine bizlerle birliktedirler. Gönüllerini ve yüreğini bu misafirlerimize açan Kızıltepeli gönül dostlarımız, kardeşlerimiz çok güzel bir evsahipliği ile bu birlikteliği her geçen gün biraz daha güzel bir şekilde taçlandırıyor. Tabii bizler de bu birlikteliği, bu kutlu ramazan sofrasında bir araya getirmek suretiyle sizlerle buluşmak istedik."

İftar programına, Vali Mustafa Yaman, kamu kurum ve kuruluşu müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.