Yüzen mücevher! Yatta dinozor kemiği ve meteor bile var

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yüzen mücevher! Yatta dinozor kemiği ve meteor bile var

Yaşam Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Altın ve platin kaplaması sebebiyle ışıl ışıl parlayan yat, en yakın rakibinden 3 kat pahalı. Yatta dinozor kemiği ve meteor taşı bile kullanıldı.

M. EMİN ARVAS'IN HABERİ - Abartı ve aşırı lüks temasıyla yapılan History Supreme, şimdiye kadar inşa edilmiş en pahalı yat. Altın ve platin kaplamalı yat, 4,5 milyar dolar değerinde. “Yüzen mücevher” olarak adlandırılan yat, kullanılan malzemelerden dolayı ışıl ışıl parlıyor. Yatın yapımında 100 ton altın, platin ve diğer mücevherler kullanıldı.

Yüzen mücevher! Yatta dinozor kemiği ve meteor bile var

Korkuluklar, güverte, yemek alanı ve hatta teknenin tabanı tamamen altınla kaplı. Çapa bile altın suyuna batırılmış. 30 metre uzunluğundaki süper yatta projeye hava katmak üzere iç tasarımda ABD’nin Arizona eyaletinden getirilen dinozor kemikleri de bulunuyor. Bu kemiklerin küçük bir parçası bile yaklaşık 100 bin dolar değerinde. Platin kaplamalı yatak odasındaki akvaryumda da meteor taşları yer alıyor. 

Yüzen mücevher! Yatta dinozor kemiği ve meteor bile var

Bu şaşaalı yatın fiyatı aslında çoğu milyarderin fiyat aralığının bile çok üstünde... En pahalı ikinci süper yat, Rus oligark Roman Abramoviç’e ait. Eclipse isimli yatın değeri 1,5 milyar dolar ki bu da History Supreme’in üçte biri. Yat, İngiliz tasarımcı Stuart Hughes tarafından 3 senede inşa edildi. Diğer taraftan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in lüks yatlardan oluşan abartılı bir koleksiyonu var ama koleksiyonunun en pahalı parçası bile ancak 1 milyar dolar.

Düzenleyen:  - Yaşam
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...